'Merijn Zeeman door voetbalclub FC Twente benaderd voor functie van algemeen directeur' Wielrennen
Wielrennen

'Merijn Zeeman door voetbalclub FC Twente benaderd voor functie van algemeen directeur'

'Merijn Zeeman door voetbalclub FC Twente benaderd voor functie van algemeen directeur'

Als we de doorgaans goed ingevoerde Tubantia-clubwatcher Leon ten Voorde mogen geloven, heeft voetbalcub FC Twente een poging gedaan om Merijn Zeeman te benaderen voor de functie als algemeen directeur. Zeeman zou bedankt hebben voor de functie.

Ten Voorde sprak er over in de podcast De Ballen Verstand over de zoektocht van FC Twente naar een nieuwe algemeen directeur. 'De naam van Zeeman is ook al langsgekomen. Maar hij wilde nog niet. Ik geloof dat hij wel vereerd was, maar het nog iets te vroeg vond. Dat heb ik gehoord', schetst de journalist.

De naam van Zeeman kwam mede voort door zijn goede relatie met Manchester United-trainer Erik ten Hag. 'Hij heeft heel veel contact met Erik. Ten Hag heeft daar in de keuken gekeken bij Jumbo-Visma en andersom Zeeman ook in de tijd bij Ajax. Dus hij heeft wel wat met voetbal', vertelde Ten Voorde.

Ten Hag en Zeeman sparren regelmatig

Ten Hag en Zeeman sparren inderdaad vaak over hun taken als sportief directeur. 'Iemand waar ik heel veel aan heb gehad, is Erik. Iemand uit een hele andere sport, maar ik wilde van hem begrijpen: hoe kom jij tot tactiek? Wat is voor jou de essentie van jouw sport? Voordat jij een wedstrijdplan maakt, wat zit daar dan achter? Daar heb ik een aantal keer met hem over mogen spreken', vertelde Zeeman daar na het winnen van de Tour de France over aan de NOS.

Recent sprak Zeeman nog in Manchester met Ten Hag, nadat Jumbo-Visma nog verder versterkt was met onder meer Dylan van Baarle en Wilco Kelderman. 'Omdat Erik daar bij Ajax ook mee te maken had en nu heeft hij dat ook bij United, heb ik hierover met hem gesproken. Hoe ga je als coach om met spelers die alles hebben gewonnen en ineens op de bank komen? Vroeger moesten sporters dat maar accepteren', liet Zeeman weten aan Helden Magazine.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws