Vincenzo Nibali waarschuwt Van der Poel en Van Aert: 'Pogacar zal het al op de Cipressa proberen' Wielrennen
Wielrennen

Vincenzo Nibali waarschuwt Van der Poel en Van Aert: 'Pogacar zal het al op de Cipressa proberen'

Vincenzo Nibali waarschuwt Van der Poel en Van Aert: 'Pogacar zal het al op de Cipressa proberen'

Vincenzo Nibali, in 2018 winnaar van Milaan-Sanremo, heeft in La Gazzetta dello Sport net als enkele andere legendes zijn licht laten schijnen over La Primavera. De Siciliaan verwacht da topfavoriet Tadej Pogacar een andere tactiek toe zal passen dan vorig jaar.

'In 2022 probeerde Pogacar op de Poggio zijn verschil te maken, maar nu zal hij zich richten op de Cipressa. Die editie van vorig jaar heeft hij in zijn hoofd geprent', verwacht Nibali, die zelf deze dagen meedoet aan de Cape Epic in Zuid-Afrika. 'Hij zal iets proberen te veranderen. Ik sluit dus niet uit dat hij zaterdag met zijn ploeg een actie vanop afstand zal proberen, om op die manier Mathieu van der Poel en Wout van Aert af te matten', aldus de ex-renner, die zelf Sanremo won met een listige aanval vanop de Poggio.

Nibali verwacht dat Alpecin-Deceuninck en Jumbo-Visma andere tactiek hanteren

'Van der Poel en Van Aert zijn de twee rivalen voor Pogacar, die wel de favoriet is', schetst Nibali. 'Van der Poel zal de belangrijkste man zijn voor Alpecin-Deceuninck, maar in een sprint kunnen zij ook nog mikken op Jasper Philipsen. Bij Jumbo-Visma verwacht ik dat het volledig voor Van Aert zal zijn: hij kan zijn versnelling plaatsen op de zwaarste 600 meter van de Poggio, maar ook wachten op in een sprint. Daarnaast won hij al in 2020.'

Nibali heeft nog enkele tips voor de deelnemende coureurs. 'De weersomstandigheden moeten niet onderschat worden in een race als Milaan-Sanremo. Als je de hele dag wind tegen hebt, neemt de tijd die je in het zadel zit toe. En dat is voor een koers van bijna driehonderd kilometer niet aangenaam', aldus Nibali. Voorlopig lijken de renners wat dat betreft goed weg te komen: voor het gros van de wedstrijd wordt er enkele dagen voor de koers wind mee verwacht.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws