Merijn Zeeman over Vuelta-deelname Roglic: 'We kunnen nog geen ja of nee zeggen' Wielrennen
Wielrennen

Merijn Zeeman over Vuelta-deelname Roglic: 'We kunnen nog geen ja of nee zeggen'

Merijn Zeeman over Vuelta-deelname Roglic: 'We kunnen nog geen ja of nee zeggen'

De rugblessure van Primoz Roglic, waardoor hij de Ronde van Frankrijk moest verlaten, is nog niet geheeld. ESPN repte over twee gebroken ruggenwervels, maar dat wordt niet bevestigd door zijn ploegleider Merijn Zeeman.

Zeeman wil bij de NOS bevestigen noch ontkennen of Roglic inderdaad twee ruggenwervels gebroken heeft. 'Hij is onderzocht, maar dat loopt nog. Het is duidelijk dat hij echt flink gehavend is, maar de artsen zijn daarmee bezig en het is duidelijk waar die extreme pijnen vandaan zijn gekomen', houdt Zeeman de precieze blessure in het midden.

'Hij hoopt de Vuelta te halen. Dat wordt lastig, maar dat zullen we de komende weken moeten bekijken', gaat de sportief directeur verder. 'Er staat nog geen streep door. We hopen nog dat dat kan, er is intensief contact met hem. We zijn daar hoopvol voor, maar het zal van zijn herstel de komende weken afhangen of dat gaat of niet. We kunnen nog geen ja of nee zeggen', sluit de man van Jumbo-Visma af.

Roglic is de titelverdediger in de Ronde van Spanje, een wedstrijd die hij ook in 2020 en 2019 al wist te winnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws