Merlier derde in Koksijde: 'Wanneer je je piekvermogen niet kan aanspreken, verlies je' Wielrennen
Wielrennen

Merlier derde in Koksijde: 'Wanneer je je piekvermogen niet kan aanspreken, verlies je'

Merlier derde in Koksijde: 'Wanneer je je piekvermogen niet kan aanspreken, verlies je'

Tim Merlier wist zijn favorietenrol voor Bredene-Koksijde vrijdagmiddag niet waar te maken. De rappe man van Alpecin-Fenix zag Pascal Ackermann er met de winst van doorgaan en werd zelf derde. Ietwat teleurgesteld doet hij zijn verhaal in het flashinterview.

De lead-out vanuit Alpecin-Fenix verliep volgens de Belgische sprinter zeker niet volgens het boekje. Merlier zag zijn ploeggenoot Guillaume Van Keirsbulck namelijk op een cruciaal moment tegen het asfalt gaan. 'Ze probeerden me nog naar voren te brengen, maar uiteindelijk moest ik het zelf doen. In de laatste twee bochten liep er van alles mis: spijtig. Ik bleef achter iemands wiel hangen en moest daardoor in de remmen', illustreert de 29-jarige renner.

Volgens Merlier was de koers niet hard genoeg gemaakt. 'Daardoor konden sommige ploegen nog wat meer dan normaal. Wanneer je je piekvermogen niet kan aanspreken, dan verlies je', is hij realistisch. Of hij alsnog tevreden is met zijn derde plek? 'Ik heb mee kunnen koersen in de waaiers, dus op zich was het een goede training. Maar ik was natuurlijk voor meer gekomen', antwoordt hij ter afsluiting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws