Merlier pakt uit in laatste kans voor sprinters en wint z'n tweede in UAE Tour, Groenewegen en Kooij 3e en 4e Wielrennen
Wielrennen

Merlier pakt uit in laatste kans voor sprinters en wint z'n tweede in UAE Tour, Groenewegen en Kooij 3e en 4e

Merlier pakt uit in laatste kans voor sprinters en wint z'n tweede in UAE Tour, Groenewegen en Kooij 3e en 4e

Tim Merlier heeft de zesde etappe van de UAE Tour gewonnen. De Belg kwam er met machtige halen uit en hield na een lange sprint Sam Bennett af. Nederlanders Dylan Groenewegen en Olav Kooij sprintten naar de derde en vierde plaats. Remco Evenepoel kende een rustige dag en gaat als leider de slotrit in, waar de Jabel Hafeet over eindwinst zal beslissen.

De zesde en voorlaatste etappe van deze UAE Tour betekende meteen ook de laatste kans voor de sprinters op dagsucces. Door het groot aantal topsprinters aanwezig, bestond er dan ook geen twijfel dat we een massasprint zouden krijgen. Edward Planckaert (Alpecin-Deceuninck), Larry Warbasse (AG2R Citroën Team) en Samuele Zoccarato (Green Project-Bardiani CSF-Faizanè) kozen al snel het ruime sop, maar beseften dat meer dan in de kijker rijden er niet in zat vandaag.

Warbasse bleef nog het langst van de drie tegenspartelen, maar ook hij moest zich op vijf kilometer van de aankomst gewonnen geven. We stevenden af op een nieuwe koninklijke sprint. De enorm brede banen zorgden ervoor dat alle ploegen hun treintjes uitrolde. Cavendish kreeg in de slotkilometer af te rekenen met pech en zou niet meesprinten. In die sprint was het Merlier die op 200 meter van de aankomst aanzette en Bennett kon afhouden. Het is voor de Belgische kampioen z'n tweede ritzege in deze UAE Tour. Groenewegen en Kooij kwamen te laat en eindigden op plekken drie en vier.

Uitslag etappe 6 UAE Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws