Merlier en Evenepoel in de wolken met nieuw succes Soudal Quick-Step: 'De moraal is hoog' Wielrennen
Wielrennen

Merlier en Evenepoel in de wolken met nieuw succes Soudal Quick-Step: 'De moraal is hoog'

Merlier en Evenepoel in de wolken met nieuw succes Soudal Quick-Step: 'De moraal is hoog'

Een topdag voor Soudal Quick-Step. De Belgische formatie zag sprinter Tim Merlier z'n tweede ritzege van deze week pakken, terwijl leider Remco Evenepoel een rustige dag kende. Beide renners blikten op de officiële kanalen van de wedstrijd dan ook tevreden terug op de zesde en voorlaatste etappe van de UAE Tour.

Een sprint van meer dan tweehonderd meter schrikte Merlier niet af. De Belg ging vol overtuiging aan en hield Sam Bennett relatief makkelijk af. 'Het was weer een hectische finish vandaag, maar ik werd in een geweldige positie gebracht met nog 500 meter te gaan en ging toen voor een lange sprint. Gelukkig kon ik volhouden en ik ben blij dat ik in de groene trui heb gewonnen', aldus Merlier.

Evenepoel: 'Ik wil heel graag deze race winnen'

Ook leider in het algemeen klassement, Evenepoel, zag dat het goed was. 'De moraal in het team is erg hoog na het behalen van onze derde ritzege van de wedstrijd. Er is hier een zeer hoog niveau van sprinters, dus het is ook speciaal voor Tim om zijn tweede overwinning te claimen, en het was geweldig om hem te zien vieren in de groene trui.'

Zelf kende de wereldkampioen een relatief rustige dag. 'Het lukte me om de hele etappe uit de problemen te blijven en voor de sprint zelf wat door te trekken', zo doelt Evenepoel op zijn kopbeurt in de laatste kilometers.' Zondag wacht de beklimming naar de Jebel Hafeet, die zal beslissen over eindwinst van deze UAE Tour. 'Ik ben nu gefocust op morgen. Het is een belangrijke voor mij en ik zou heel graag deze rode trui willen verdedigen en deze race willen winnen', zo sluit hij af. De renner van Soudal Quick-Step heeft in het algemeen klassement negen seconden voorsprong op Lucas Plapp en dertien op Pello Bilbao.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws