Met Roosen vertrekt er een échte familieman bij Jumbo-Visma: 'Gelukkig blijf ik iedereen zien' Wielrennen
Wielrennen

Met Roosen vertrekt er een échte familieman bij Jumbo-Visma: 'Gelukkig blijf ik iedereen zien'

Met Roosen vertrekt er een échte familieman bij Jumbo-Visma: 'Gelukkig blijf ik iedereen zien'

Timo Roosen laat na de jaarwisseling Jumbo-Visma definitief achter zich. De beresterke renner, die in 2021 Nederlands kampioen op de weg werd, trekt naar dsm-firmenich PostNL. In een interview op de website van de Nederlandse superploeg blikte Roosen terug op zijn negen jaar in dienst van Jumbo-Visma, waarin hij onder andere een lid was van de klassiekertrein en de lead-out van Dylan Groenewegen: 'Dat zijn momenten die je nooit meer vergeet.'

In negen jaar tijd was Roosen vast onderdeel geworden van de Jumbo-Visma-familie en zo voelde hij zich ook. 'Ik heb me hier altijd heel erg thuis gevoeld. Het was als familie. Ik zal het missen om naar het High Performance Centre te gaan en kopjes koffie te drinken met de staf van de ploeg. Dat zijn hele simpele, maar leuke dingen', stelt de wegkapitein in zijn afscheidsinterview.

'In twee jaar gingen we van helemaal niks naar vele zeges met Groenewegen'

Het is al vele malen aangehaald: de enorme groei die het Nederlandse team doormaakte in de laatste jaren. Roosen maakte het allemaal mee. Ook het allereerste succes. 'Ik heb de ploeg vanaf de grond af aan zien bouwen. In 2015 moesten we echt maanden op een overwinning wachten. Een paar jaar later wonnen we zo een paar etappes met Dylan Groenewegen in de Tour de France. Die momenten vergeet je nooit meer.' Roosen wik actief blijven in de sprints: 'Ik houd van de chaos, daar ben ik op mijn best', stelt de renner die volgend jaar Fabio Jakobsen zal helpen in de jacht naar zeges.

Ondanks de groei van Jumbo-Visma besloot Roosen alsnog te vertrekken. 'Het was geen gemakkelijke keuze, want het voelt als familie hier. Ik was gelukkig en heb nieuwe mensen ontmoet. Maar ik voelde dat het tijd was voor iets nieuws. Gelukkig blijf ik iedereen zien bij de races.' Zijn hoogtepunt in het geelzwart? Dat is een makkelijke: zijn NK-titel in 2021. 'Het was een jongensdroom om dat evenement te winnen. Iedereen was blij en het was heel bijzonder om kampioen van je land te worden bij de profs. Maar ook het rijden in de klassiekerploeg was mooi. Het helpen van jongens als Wout van Aert en Dylan van Baarle gaf voldoening.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws