DSM-firmenich versterkt Nederlandse kern met komst Gijs Leemreize, Timo Roosen en Bram Welten Wielrennen
Wielrennen

DSM-firmenich versterkt Nederlandse kern met komst Gijs Leemreize, Timo Roosen en Bram Welten

DSM-firmenich versterkt Nederlandse kern met komst Gijs Leemreize, Timo Roosen en Bram Welten

Gijs Leemreize, Timo Roosen en Bram Welten koersen vanaf komend seizoen voor DSM-Firmenich, dat daarmee na de komst van Fabio Jakobsen de Nederlandse kern stevig versterkt. Die eerste twee maken de overstap vanuit Jumbo-Visma, de derde verlaat Groupama-FDJ.

Roosen maakte in het verleden furore als lead-out van Dylan Groenewegen en lijkt nu ook één van de mannen te worden die Jakobsen moet gaan ondersteunen. 'Ik kijk ernaar uit om een nieuwe uitdaging aan te gaan, nadat ik negen jaar voor Jumbo-Visma heb gereden. Deze kans kwam voor mij op het perfecte moment. Na de gesprekken die ik met de ploeg heb gevormd ben ik er vrij zeker van dat ik op mijn plek ga zijn bij DSM-Firmenich.'

Ook Welten gaat zijn rol spelen in de spurtvoorbereiding. 'De doelen van onze ploeg passen perfect bij die van mij persoonlijk. Ik heb de ploeg voor een lange tijd bewonderd en kan me nog herinneren dat ze prachtige spurtoverwinningen boekte in de mooiste koersen. Dat is iets wat ik ook met de ploeg wil bereiken. Ik ben iemand die zorg draagt voor anderen en met die kwaliteit denk ik dat ik de groep sprinters zo goed als mogelijk kan helpen.' Coach Rudi Kemna is vanzelfsprekend ook content met de komst van zijn twee landgenoten, die een belangrijke rol gaan vertolken voor de Hulk van Heukelum: Jakobsen.

Leemreize wil het goed gaan doen in etappe koersen

Leemreize is dan weer een klimmer, die furore maakte in de Giro van 2022. 'Ik kijk er heel erg naar uit om voor DSM-Firmenich te koersen. Ik wil de volgende stap zetten in mijn ontwikkeling en geloof erin dat dit de beste plek is om dat te doen. Ik ben een coureur die het goed kan doen in etappekoersen en denk dat ik bij DSM-Firmenich een mooi wedstrijdprogramma en goede steun kan krijgen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws