Michael Boogerd stapt boksring in op event van Rico Verhoeven: 'Wil taboe bespreekbaar maken' Wielrennen
Wielrennen

Michael Boogerd stapt boksring in op event van Rico Verhoeven: 'Wil taboe bespreekbaar maken'

Michael Boogerd stapt boksring in op event van Rico Verhoeven: 'Wil taboe bespreekbaar maken'

Een opvallende switch voor Michael Boogerd: de Nederlandse ex-wielrenner stapt op 29 oktober de boksring in. Boogerd neemt het dan op HIT IT, een evenement van onder meer kickbokser en acteur Rico Verhoeven, op tegen danschoreograaf Dan Karaty.

Boogerd en Karaty doen dit om het aspect van mentale gezondheid bespreekbaar te maken, zo geven ze aan in een persbericht dat woensdag door de organisatie naar buiten werd gebracht. Boogerd bracht eerder al naar buiten dat hij hiermee geworsteld heeft in zijn periode als wielrenner, terwijl Karaty een alcoholverslaving overwon.

'Mensen laten niet snel zien met welke moeilijkheden ze te maken hebben, misschien wel omdat ze zich schamen. Zo is er weinig aandacht voor hoe heftig het is om onder druk te moeten presteren', stelt de winnaar van de Amstel Gold Race en Touretappes.

'Mijn deelname aan HIT IT brengt niet alleen die fanatieke topsportmentaliteit weer naar boven, maar biedt ook de mogelijkheid om het onderwerp van mentale gezondheid - waar nog altijd een taboe op heerst - bespreekbaar te maken', sluit hij af.

'Avondvullende show die we kennen uit VS en Japan'

Boogerd, die recent nog eens vader werd, is al enige tijd in training voor het evenement dat in Rotterdam Ahoy wordt gehouden. 'Op 29 oktober krijgt het Nederlandse publiek een avondvullende show voorgeschoteld die we vooral kennen uit de Verenigde Staten en Japan', geeft organisator Rico Verhoeven aan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws