Bakelants moet weg bij Intermarché en hekelt Visbeek: 'Hoe denk je dat hij aan zijn baan komt?' Wielrennen
Wielrennen

Bakelants moet weg bij Intermarché en hekelt Visbeek: 'Hoe denk je dat hij aan zijn baan komt?'

Bakelants moet weg bij Intermarché en hekelt Visbeek: 'Hoe denk je dat hij aan zijn baan komt?'

29e in het eindklassement, en meerdere keren mee in de ontsnapping: Jan Bakelants heeft een puike Vuelta a España achter de rug. Maar de prestaties van de Belg mogen niet deren. Zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert wil zijn contract niet verlengen, tot ergernis van Bakelants.

Tijdens de Ronde van Spanje liet de Belgische formatie weten dat Bakelants bezig was met zijn laatste seizoen in dienst. Bakelants zelf wist het al langer. 'Na de Dauphiné kreeg ik te horen dat ik geen Tour kon rijden. Toen ik in Denemarken was voor Vive le Vélo, ben ik bij de ploeg gaan vragen hoe het zat. Tot mijn verrassing kreeg ik daar te horen dat het toch niet zou werken. Een ontgoocheling, want als deze ploeg vandaag staat waar hij staat – veel verder dan drie jaar geleden – dan heb ik daar veel aan toegevoegd. Ik moet me niet schamen om dat te zeggen', vertelt Bakelants verontwaardigd aan Het Nieuwsblad.

Een overwinning in de Ronde van Wallonië mocht niet meer baten. 'Die beslissing was al genomen. Maar ik mag zeggen dat ik de voorbije maanden één van de betere renners in België was.' Bakelants ziet veel ploegen voor jonge renners kiezen, terwijl hij vindt dat mannen met ervaring van grote waarde zijn. 'Ik snap dat ploegen kiezen voor jonge renners, maar iemand met ervaring, die zoals ik voor veel ploegen heeft gereden en veel heeft meegemaakt, kan ook veel bijbrengen. Niet alleen op de fiets. Als renner heb je een bevoorrechte positie, midden in het peloton. Geen betere scout dan een actieve coureur', aldus Bakelants.

Bakelants: 'Visbeek is als het Paard van Troje'

Bakelants neemt sportief manager Aike Visbeek met name veel kwalijk. 'Ik zal mijn woorden wikken: het is wrang dat de man die zijn comfortabele positie als sportief manager aan mij dankt, dat nu blijkbaar vergeten is. Want hoe denk je dat een Nederlander die in Zweden woont aan een job komt bij een team uit Wallonië? Om dan op zo’n brutale manier aan de kant geschoven te worden… De beslissing op zich laat me eigenlijk koud. Maar de manier waarop stoort me, het rond de pot draaien. Kijk, ik kan best tegen de ironie van het lot – ik heb met Visbeek blijkbaar zelf een Paard van Troje binnengehaald – maar wees dan ook rechtuit', besluit de 36-jarige Bakelants.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws