Michael Mørkøv eindigt buiten de tijdslimiet en moet Tour de France verlaten Wielrennen
Wielrennen

Michael Mørkøv eindigt buiten de tijdslimiet en moet Tour de France verlaten

Michael Mørkøv eindigt buiten de tijdslimiet en moet Tour de France verlaten

Michael Mørkøv is buiten de tijdslimiet geëindigd in de vijftiende etappe van de Tour de France. De Deen moest vroeg in de etappe lossen en voerde daarna een eenzame strijd tegen de klok, die hij dus verloor. Voor Fabio Jakobsen is het afhaken van Mørkøv een hard gelag daar de sprintaantrekker nog een belangrijke rol kon spelen in de laatste sprintkansen van de Tour.

Mørkøv finishte de etappe - in snikhete omstandigheden - uiteindelijk op een achterstand van meer dan een uur, 1.05.40 om precies te zijn. Vanwege de warmte was de tijdslimiet opgerekt. Deze lag op 53 minuten, waarvoor Mørkøv dus ruim twaalf minuten tekort kwam.

Mørkøv is zodoende de vijfde uitvaller in de vijftiende etappe. Onderweg viel Steven Kruijswijk uit door een valpartij. De meeste afhakers waren echter vooraf; Magnus Cort en Simon Clarke door een coronabesmetting, Primoz Roglic wegens onvoldoende herstel na zijn val in de kasseienetappe. De Tour de France gaat verder met 152 renners. Na de rustdag van maandag volgt dinsdag de zestiende etappe.

Later meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws