Van Aert kampte met kapotte radio en werd 'verrast' door Philipsen: 'Dat deed hij heel slim' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert kampte met kapotte radio en werd 'verrast' door Philipsen: 'Dat deed hij heel slim'

Van Aert kampte met kapotte radio en werd 'verrast' door Philipsen: 'Dat deed hij heel slim'

Het wilde zondag maar niet vlotten voor Wout van Aert in de Tour de France. Nadat hij onder meer ploeggenoten Steven Kruijswijk (die tevens uitviel) en Jonas Vingegaard tegen de grond zag gaan, werd hij in de sprint uiteindelijk geklopt door Jasper Philipsen. Bij Sporza geeft de drager van de groene trui tekst en uitleg over deze tumultueuze vijftiende rit.

Zoals gewoonlijk werd er al vroeg geprobeerd om een kopgroep te vormen. Toen ook Van Aert besloot mee te springen, gingen echter enkel Nils Politt en Mikkel Honoré mee. 'Ik denk dat ze liever achter mij aan zitten dan met me meespringen als ik erbij zit', lacht Van Aert. Enkele ogenblikken later liet de renner van Team Jumbo-Visma zich terugzakken. 'Mijn radio werkte niet, dus ik kon niet communiceren met de auto. Zodoende wist ik niet of er achter ons nog gekoerst werd', zo verklaart hij zijn move.

Enkele ogenblikken later ging het mis bij Team Jumbo-Visma, met Kruijswijk die onderuit ging. 'We kregen net te horen dat er een demonstratie op de weg was. Het is blijkbaar normaal dat dat allemaal kan. Er werd gezegd dat we waarschijnlijk weer gingen stoppen. Ik weet niet of het daardoor kwam, maar er was een beetje chaos in het peloton. Toen werd er heel hard geremd, waarop Steven te laat reageert. Ik zat achter hem en kon 'm maar net ontwijken. Ik ben blijven wachten, maar ik zag dat hij er niet goed aan toe was.' Kruijswijk moest de ronde uiteindelijk verlaten.

Lees verder onder de foto.

Van Aert kampte met kapotte radio en werd 'verrast' door Philipsen: 'Dat deed hij heel slim'
Wout van Aert

Van Aert blij dat de volgende rustdag zich aandient

Vervolgens maakte Van Aert zijn terugkeer in het peloton, waarna hij opnieuw werd opgeschrikt door een crash. 'Ik zag alle andere ploegmaten bij Jonas staan. Dat waren hectische kilometers.' Volgens de Belgische publiekslieveling lijkt de schade bij zijn Deense kopman mee te vallen. 'Maar ik hoor dat Tiesj (Benoot, red.) ook hard gevallen is. Gelukkig hebben we morgen een rustdag om de schade op te meten en kunnen we herstellen. Dat zullen we nodig hebben.'

De koers mondde uiteindelijk uit in een massasprint. Van Aert streed mee om de bloemen, maar kon niet opboksen tegen het geweld van Philipsen. 'Hij verraste me een beetje door in de binnenkant te komen na de laatste flauwe bocht. Dat deed hij heel slim en sterk, ik kon hem niet remonteren. Op zich zat ik goed geplaatst, maar hij was me vandaag te snel af', concludeert hij.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws