Michael 'Storer the Destroyer' beloont beulswerk Groupama-FDJ in etappe 3 Tour de l'Ain en wint eindklassement Wielrennen
Wielrennen

Michael 'Storer the Destroyer' beloont beulswerk Groupama-FDJ in etappe 3 Tour de l'Ain en wint eindklassement

Michael 'Storer the Destroyer' beloont beulswerk Groupama-FDJ in etappe 3 Tour de l'Ain en wint eindklassement

Michael Storer heeft de derde en laatste etappe in de Tour de l'Ain gewonnen. De Australiër van Groupama-FDJ bekroonde het beulswerk van zijn Franse ploeg niet alleen met de ritwinst, maar won ook het eindklassement van deze driedaagse etappekoers.

Na een massasprint op dag één en een duel vanuit de vlucht op dag twee, was het op de derde en laatste dag aan de klimmers en klassementsmannen. Onderweg moesten zeven cols beklommen worden en de aankomst lag ook nog eens bergop in Lélex Monts-Jura. Met slechts 137 kilometer was het een kort ritje en die begon logischerwijs explosief.

Zo waren meerdere renners gestart met de intentie om te gaan aanvallen. Uiteindelijk wisten vijf renners te ontsnappen, die de ruimte kregen van het peloton. Zo bestond de kopgroep uit Clément Venturini (AG2R Citroën Team), Dries van Gestel (TotalEnergies), Pierre-Luc Périchon (Cofidis), Tristan Delacroix (Nice Métropole Côte d'Azur) en Lilian Calmejane (Intermarché-Circus-Wanty). Het vijftal kreeg een voorsprong van rond de anderhalve minuut.

Beulswerk van Groupama-FDJ in lastige finale

Echter werd die voorsprong snel te niet gedaan. Onder leiding van Groupama-FDJ, met nummer twee uit het klassement Storer, werd het tempo in het peloton hooggehouden. Dit resulteerde in een sterk uitgedund peloton, maar ook dat de vroege vlucht snel weer werd ingerekend. Met nog zo'n vijftig kilometer te koersen bleef er een select gezelschap over, met louter mannen voor het klassement. De laatste vluchter die werd ingerekend was Calmejane, die zijn mede-vluchters al eerder had achtergelaten.

De vluchters waren dus snel kansloos, waar de strijd om de leiderstrui losbarstte. De aanval vanuit het kamp Groupama-FDJ bleef dan ook niet lang uit. Waar het tempo flink werd opgeschroefd door ploeggenoot Rudi Molard, koos Storer op 26 kilometer van de meet voor de aanval. Leider in het klassement Cepeda kon niet meteen reageren en moest het vuile werk alleen op zien te knappen.

Dit zou te veel van het goede blijken voor de geletruidrager van EF Education-EasyPost. Na een aantal kilometers te hebben achtervolgd, groeide zijn achterstand op zijn concurrent Storer. Intussen loste Storer vooraan Kenny Elissonde (Lidl-Trek), de enige renner die zijn demarrage kon beantwoorden.

Dubbelslag en afscheidscadeau voor Storer en Groupama-FDJ

In de afdaling richting de finish had Storer, die de aankomende drie jaar voor het Zwitserse Tudor Pro Cycling zal uitkomen, een geruststellende voorsprong van anderhalve minuut op het eerste plukje renners. Elissonde zwom daar nog tussen. Deze marge kwam nooit in gevaar, waardoor de renner solo naar de winst kon rijden. Naast de rit werd het teamwork van Groupama-FDJ dus ook beloond met de zege van het eindklassement.

Op plek twee kwam Elissonde binnen, waar het sprintje voor plek drie werd gewonnen door vroege vluchter Calmejane. Het podium voor het eindklassement werd naast Storer vervolledigd door Elissonde op plek twee en Nicolas Prodhomme van AG2R Citroën Team.

Uitslag etappe 3 Tour de l'Ain 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws