Michael Woods (37) weet van geen ophouden met koersen: 'Sylvan en ik hebben een deal gesloten' Wielrennen
Wielrennen

Michael Woods (37) weet van geen ophouden met koersen: 'Sylvan en ik hebben een deal gesloten'

Michael Woods (37) weet van geen ophouden met koersen: 'Sylvan en ik hebben een deal gesloten'

Michael Woods zal nog niet meteen op wielerpensioen gaan. De intussen al 37-jarige Canadees van Israel-Premier Tech is vastbesloten om er nog enkele jaren aan vast te breien en wil volgend seizoen opnieuw schitteren.

'Het was een geweldig seizoen voor mij', vertelt Woods op de website van het team. 'Op vlak van consistentie was 2021 van begin tot eind mijn beste seizoen; maar het beste resultaat uit mijn carrière was dit seizoen in de Tour de France en het is een resultaat waar ik echt trots op ben.' Woods bedwong tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk de mytische Puy de Dome als snelste en won daarmee zijn allereerste rit in de Tour.

Op zijn 37e tekende de Canadees een 'retirement contract': een overeenkomst, die zegt dat je je carrière bij je huidige ploeg afsluit. 'Ik realiseer me hoe gelukkig ik ben, dat ik de steun van Sylvan (Adams, grote baas van IPT, red.) heb en die van het team. Maar tegelijkertijd is dat ook een beetje eng. Normaal gesproken is het een leuke stimulans om een contractjaar te hebben en opnieuw te moeten tekenen en hongerig te zijn. Het kan bijna een beetje een zorg zijn, alsof ik zelfgenoegzaam word, omdat ik niet achter dat volgende contract aan hoef. Maar dat is de reden waarom ik deze deal met Sylvan heb gemaakt. Als ik geen honger heb, ga ik niet door. En ik heb nog steeds honger, dus ik wil komend jaar aan de slag.'

Woods gaat met pensioen als hij niets meer te bieden heeft

Woods prijst zich gelukkig dat hij de steun van de grote baas heeft. 'Hij is een van de belangrijkste redenen waarom ik profwielrenner ben', zegt hij. 'Sylvan steunt me al sinds 2013 en heeft een enorme rol gespeeld in mijn carrière. Iets meer dan een jaar geleden zijn we bij elkaar gaan zitten om te praten over een contractverlenging en we hebben eigenlijk gewoon afgesproken dat ik bij dit team met pensioen ga. Ik ga met pensioen als ik niets meer te geven heb. Ik wil niet meer koersen als ik niet op het hoogste niveau presteer. Ik wil enthousiast zijn om naar de koers te gaan en dat ben ik nu. Dus we gaan verlengen tot ik er klaar mee ben. Het is een geweldig voorrecht om dat te hebben. Om te weten dat ik op eigen kracht ga finishen. Nu ik acht jaar in de sport zit, is er een enorm verloop in renners. En je beseft dat de meeste renners die luxe niet hebben', concludeert Woods.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws