Michel Hessman niet vervolgd via Duits strafrecht, schorsing nog hoogst onzeker door volgend onderzoek NADA Wielrennen
Wielrennen

Michel Hessman niet vervolgd via Duits strafrecht, schorsing nog hoogst onzeker door volgend onderzoek NADA

Michel Hessman niet vervolgd via Duits strafrecht, schorsing nog hoogst onzeker door volgend onderzoek NADA

Michel Hessman zal niet verder worden vervolgd door het Duitse Openbaar Ministerie. Dat heeft de zaak tegen hem geseponeerd. Dat meldt Het Nieuwsblad maandagmiddag. De Duitse renner van Visma | Lease a Bike staat bij zijn ploeg nog steeds op non-actief.

Zodoende kan de Duitser niet vervolgd worden het feit dat bij hem op 14 juni vorig jaar een verboden middel werd aangetroffen. Hessman werd toen positief getest bij een controle buiten competitie.

Hessman kan nog steeds geschorst worden. Het anti-dopingagentschap NADA bereidt namelijk nog wel een zaak voor. Er is voorlopig nog geen reactie vanuit Visma | Lease a Bike zelf over de nabije toekomst van Hessman.

Ploegbaas Richard Plugge zei eerder in een podcast dat hij het onderzoek van het NADA zal afwachten en dat het mogelijk om een geval van vervuiling zou gaan. In Duitsland kunnen sporters echter ook via het strafrecht vervolgd worden. Daar komt het dus voor Hessman in ieder geval niet van.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws