Mick van Dijke maakt per direct overstap van opleidingsploeg naar profploeg Jumbo-Visma Wielrennen
Wielrennen

Mick van Dijke maakt per direct overstap van opleidingsploeg naar profploeg Jumbo-Visma

Mick van Dijke maakt per direct overstap van opleidingsploeg naar profploeg Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma heeft belofterenner Mick van Dijke per direct prof gemaakt. De Nederlands Kampioen tijdrijden bij de beloften schreef vandaag nog, op zaterdag vier september, de Flanders Tomorrow Tour op zijn naam. Dit leek het laatste zetje richting de profploeg te zijn.

Eerder werd bekend gemaakt dat Van Dijke prof zou worden vanaf 2022. Op de website van Jumbo-VIsma vertelt sportief directeur Merijn Zeeman waarom de beslissing genomen is om hem eerder al naar de profploeg te halen. 'De progressie van Mick (van Dijke, red) gaat een stuk sneller dan verwacht. Hij wordt een paar maanden eerder prof dan we van tevoren hadden bedacht, maar we willen hem een goede ontwikkeling bieden.'

Deze ontwikkeling, laat Zeeman weten, houdt in dat hij zowel veel tijd met de beloftenploeg, als met de profploeg besteed. 'We kiezen voor deze constructie omdat we op deze manier talenten kunnen uitdagen om beter te worden op verschillende manieren', zo zal Van Dijke nog begeleid en getraind worden door het developmentteam. Van Dijke zelf is uiteraard in zijn nopjes met de transfer. 'Ik ben klaar voor de uitdaging', zegt hij. 'Het is een onbeschrijflijk gevoel professional te zijn bij mijn favoriete ploeg.' Wat zijn eerste koers wordt bij de profs, werd nog niet gedeeld.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws