Mick van Dijke namens Visma | Lease a Bike tweede op NK tijdrijden: doet voorzichtigheid hem de das om? Wielrennen
Wielrennen

Mick van Dijke namens Visma | Lease a Bike tweede op NK tijdrijden: doet voorzichtigheid hem de das om?

Mick van Dijke namens Visma | Lease a Bike tweede op NK tijdrijden: doet voorzichtigheid hem de das om?

Nét niet, dat was het woensdag voor Visma | Lease a Bike op het NK tijdrijden in het Brabantse Steenbergen. Mick van Dijke eindigde, op een steenworp afstand van zijn eigen provincie Zeeland, als tweede na Daan Hoole (Lidl-Trek) op de nationale titel in West-Brabant. In Hongarije eindigde Attila Valter als tweede namens de Nederlandse ploeg, op tien tellen van Barnabas Peak.

De chrono in Steenbergen finishte letterlijk naast de parking waar het gehele wagenpark van de geelzwarte formatie opgesteld stond. Nadat duidelijk werd dat het wel eens spannend kon gaan worden tussen Van Dijke en de op dat moment bij het tussenpunt snelste Hoole, werden de telefoons bij de aanwezige medewerkers van de Nederlandse ploeg om de haverklap gecheckt.

Terwijl onder meer Marien Bogerd en Sjoerd Bax net wat langer deden over de tijdrit dan hun eigen Van Dijke, groeide de spanning zienderogen. Bauke Mollema kwam er als eerste Lidl-Trek-man niet aan, maar vervolgens was het Hoole die één tel sneller dan de Zeeuw van Visma | Lease a Bike de finish overschreed. Honderd meter van de kerk in Steenbergen vlogen de 'godvers' even over het asfalt, waarna uittredend tijdritkampioen Jos van Emden zich over Van Dijke ontfermde.

Een tweede plek op één tel is natuurlijk zuur, maar voor Van Dijke was het ook anderzijds een knappe prestatie. Na een val in Parijs-Roubaix tobde hij even met een knieprobleem, om in de slotrit van de Baloise Belgium Tour nog eens tegen het asfalt te klappen samen met zijn sprinter Olav Kooij.

Lees verder onder de foto.

666effbb1d917
Van Dijke (links) na zijn val in de Baloise Belgium Tour

Van Dijke baalt toch wel beetje na tweede plek op NK

'Ik voelde me super in orde', liet Van Dijke na afloop weten. 'Ik begon wat voorzichtiger, mede vanwege mijn val in de Ronde van België. In het tweede deel versnelde ik. Het ging plots een heel stuk harder. Ik had er vertrouwen in. Toen ik hoorde dat het verschil een seconde was, baalde ik natuurlijk wel. Daan is een echte specialist. Het is geen schande dat ik van hem verlies. Ik had de benen om te winnen, dus het is wel heel erg jammer.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws