Mike Teunissen zorgt zelf voor verjaardagscadeau: Nederlander wint nipt de derde etappe in de Renewi Tour Wielrennen
Wielrennen

Mike Teunissen zorgt zelf voor verjaardagscadeau: Nederlander wint nipt de derde etappe in de Renewi Tour

Mike Teunissen zorgt zelf voor verjaardagscadeau: Nederlander wint nipt de derde etappe in de Renewi Tour

Mike Teunissen (Intermarché-Circus-Wanty) heeft in Geraardsbergen de derde etappe van de vijfdaagse WorldTour-koers Renewi Tour naar zijn hand weten te zetten. De coureur was na een aanvallende finale de beste, voor Tim Wellens (UAE Team Emirates) en Axel Zingle (Cofidis). De nieuwe leider in het klassement is Wellens.

De rit naar Geraardsbergen is intussen een bekende in deze rittenkoers. Met twee passages van de Muur in de finale wordt het meestal een aanvallende koers, waar onder andere ook de Berendries, Leberg en Berendries onderdeel zijn van een lastige finale. Daarnaast nodigen de verschillende kasseistroken ook uit tot een harde koers.

De finale barstte al vroeg los. Zes leiders, te weten Arne Marit (Intermarché-Circus-Wanty), Marc Brustenga (Lidl-Trek), Lukasz Wisniowski (EF Education-EasyPost), Olivier Le Gac (Groupama-FDJ), Jens Reynders (Israel-Premier Tech) en Milan Fretin (Team Flanders-Baloise) kregen gezelschap van een groepje renners die wisten te ontsnappen uit het peloton.

Voor en op de Muur wordt gekoerst: INEOS Grenadiers moet tweemaal in de achtervolging

Hierbij zat niet de leider van het algemene klassement, Joshua Tarling (INEOS Grenadiers), waardoor zijn ploeg in de achtervolging moest. In de aangesloten groep zaten namelijk een een aantal grote namen die grote ogen zouden kunnen gooien in het klassement. Zo sloten Brent Van Moer (Lotto-Dstny), Mike Teunissen (Intermarché- Circus-Want), Stan Dewulf (AG2R Citroën Team), Nils Eekhoff (Team DSM-Firmenich), Florian Sénéchal (Soudal-Quick Step), Johan Jacobs (Movistar), Lars van den Berg (Groupama-FDJ) en Nicolo Buratti (Bahrain-Victorious) aan bij de leiders.

Toch zou deze groep het niet tot de laatste ronde redden. Met nog 25 kilometer te gaan, vlak voor het horen van de bel voor de laatste ronde, werd de groep gegrepen. Niet veel later moest de Muur worden beklommen, wat tot nieuwe aanvallen leidden. Zo besloot Tim Wellens (UAE Tem Emirates) de aanval te kiezen en kreeg zo de sterkste renners van de dag met zich mee: Yves Lampaert (Soudal-Quick Step), Mike Teunissen (Intermarché-Circus-Wanty), Arnaud de Lie en Florian Vermeersch (Lotto-Dstny), Fred Wright (Bahrain-Victorious), Marc Hirschi en Tim Wellens (UAE Team Emirates) en ook Axel Zingle (Cofidis) zat mee.

Teunissen kan niet mee, komt terug en valt twee keer aan

Bij het ingaan van de laatste tien kilometer was de voorsprong van deze groep 25 secondes. Een uitgedund peloton, zonder leider Tarling, werd geleid door de brigades van Lidl-Trek en Alpecin-Deceuninck. Op de Denderoordstraat, met iets meer dan vijf kilometer te gaan, viel Hirschi aan. De Zwitser kreeg Zingle mee in zijn wiel, waar op de top ook Wright en Wellens aansloten. Teunissen, Vermeersch en Lampaert konden net niet mee en bleven kilometers lang op enkele secondes hangen. De Lie deed in dienst van Vermeersch een aantal beurten op kop extra, en liet zich vervolgens zakken naar de groep erachter.

De vier vooraan kregen toch gezelschap van de drie achtervolgers, met nog maar twee kilometer te gaan. De Veste, het begin van de Muur van Geraardsbergen en waar de finish ligt, zou alles beslissend worden. Teunissen demarreerde tot twee keer toe, waar de tweede keer de juiste zou blijken. De rest van de kopgroep keek naar elkaar, waardoor de Nederlander in Belgische dienst was gevlogen. Solo kwam Teunissen over de streep. Hij hield nog net genoeg meters over om op zijn verjaardag zijn handen in de lucht te kunnen steken. Wellens kwam dichtbij, maar moest genoegen nemen met plaats twee. Zingle werd derde.

Uitslag etappe 3 Renewi Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws