Regen en kou weert Muhlberger niet in Winterberg: Oostenrijker wint tweede etappe Deutschland Tour Wielrennen
Wielrennen

Regen en kou weert Muhlberger niet in Winterberg: Oostenrijker wint tweede etappe Deutschland Tour

Regen en kou weert Muhlberger niet in Winterberg: Oostenrijker wint tweede etappe Deutschland Tour

Gregro Muhlberger (Movistar) heeft de tweede etappe in de Deutschland Tour gewonnen. De renner van Movistar wist in de finale te ontsnappen en uit de greep van een uitgedund peloton te blijven. De sprint van de achtervolgende groep werd gewonnen door ploeggenoot Alex Aranburu, voor Kevin Vermaerke (Team DSM-Firmenich).

Een dag nadat Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step) zijn eerste profzege boekte, wachtte het peloton in Duitsland een fikse heuvelrit in de richting van Winterberg, het dorpje in Noordrijn-Westfalen dat met name onder skiërs populair is. Vanuit Kassel trokken de dienstdoende coureurs over een afstand van meer dan 200 kilometer naar het skiplaatsje, waarbij er onderweg ook het nodige aantal beklimmingen bedwongen moest worden. Ook in de ultieme slotfase moesten er een paar noemenswaardige obstakels overwonnen worden, met bijvoorbeeld de Altastenberg (5 kilometer aan gemiddeld 4,4 procent) op zo'n twintig kilometer van de meet. Ook de ultieme slotfase in Winterberg kon als venijnig beschouwd worden, daar de weg zo'n drie kilometer lang aan gemiddeld zes procent omhoogliep.

Als sneeuw voor de zon verdwijnt voorsprong Riesebeek, nieuwe vluchters proberen het 

Al vrij vroeg in de wedstrijd waren het twee dappere renners die saampjes het hazenpad kozen. Dat waren Oscar Riesebeek (Alpecin-Deceuninck) en Julian Borresch (Saris Rouvy Sauerland Team). Het duo kreeg een vrijgeleide van het peloton, dat de voorsprong liet oplopen tot maximaal acht minuten. Met nog circa honderd kilometer te gaan begon het peloton langzaam maar zeker een serieuze achtervolging op touw te zetten. Het werd toen ook al vrij snel duidelijk dat het tweetal aan een gevecht tegen de bierkaai was begonnen. Op ruim vijftig kilometer van de meet kwam Riesebeek er ook nog alleen voor te staan, doordat de Duitser Borresch zijn tempo niet kon volgen.

In de stromende regen moest Riesebeek alleen standhouden. Dat lukte tot 22 kilometer voor de meet, op de beklimming Altastenberg. Het sein voor nieuwe aanvallers om het hazenpad te kiezen. Florian Stork (Team DSM-Firmenich) en Gregor Muhlberger (Team Movistar) lukte het om te ontsnappen. De Duitser en Oostenrijker bouwde gestaag een voorsprong op, maar in de laatste kilometers was het gat weer enkele secondes. Muhlberger liet Stork alleen achter, op de laatste beklimming van de dag, op slechts enkele kilometers van de streep. De Oostenrijker had een goede versnelling in huis, waardoor hij solo over de streep kon rijden. Zijn ploeggenoot Aranburu wist enkele secondes later de sprint van de achtervolgers te winnen.

Uitslag etappe 2 Deutschland Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws