Milan slaat dubbelslag in eigen land: 'Ik reed lek op de beklimming en had geen makkelijke dag' Wielrennen
Wielrennen

Milan slaat dubbelslag in eigen land: 'Ik reed lek op de beklimming en had geen makkelijke dag'

Milan slaat dubbelslag in eigen land: 'Ik reed lek op de beklimming en had geen makkelijke dag'

Jonathan Milan heeft op dag vier in Tirreno-Adriatico een dubbelslag geslagen. De Italiaan van Lidl-Trek klopte Jasper Philipsen in de massasprint en wist via bonificatieseconden aan de meet de leiderstrui over te nemen van Juan Ayuso. En daar is de sterke beer natuurlijk maar wat blij mee!

'Het was een spannende spurt', opent de laureaat het flashinterview. 'Ik moet mijn teamgenoten bedanken voor het geweldige werk dat ze geleverd hebben. Ik had geen makkelijke dag vandaag, aangezien ik lek reed op de beklimming. Daardoor moest ik dus eerst maar zien terug te keren in het peloton. De jongens hebben me daar heel goed bij geholpen.'

Milan benadrukt belang van ploeggenoten

'Tot aan de finale hebben ze volle bak gepusht', vervolgt Milan op lovende toon. 'Daar moet ik ze écht flink voor bedanken. Het is een overwinning van de ploeg. Het betekent heel veel voor me.' In de ouverture werd Milan nog derde, woensdagmiddag finishte hij als tweede. Drie keer is scheepsrecht dus. 'Het was een bevrijdende kreet op de finishlijn, want ik was al een paar dagen op zoek naar deze overwinning. Na die ereplaatsen wilde ik écht weer eens winnen', stelt hij al lachend.

Milan vertelt dat een van de doelen van de ploeg was om een rit te winnen in de sprint. 'En dat is nu afgevinkt. Daar ben ik onwijs blij mee. Deze ochtend keek ik echt reikhalzend uit naar deze triomf. Maar nogmaals: we hebben het als ploeg gedaan, dus nogmaals mijn dank naar hen. Deze overwinning is belangrijk voor de klassiekers. Ik ben in een periode van goede vorm en we hebben een sterke ploeg voor de klassiekers met Mads Pedersen en Jasper Stuyven. Maar eerst wil ik deze Tirreno-Adriatico op de best mogelijke manier uitrijden. Met iedereen samen bereiken we iets. In theorie zou iedere dag perfect moeten verlopen, maar misschien maak ik in de toekomst andere fouten. Maar we proberen altijd te verbeteren. De overwinning van vandaag is het resultaat van veel werk en een geweldige vorm, absoluut.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws