Jonathan Milan

Dit is de pagina van Jonathan Milan, een Italiaans wielrenner die rijdt voor Bahrain Victorious. Afkomstig van de baan, liet Milan  in 2022 zien een veelzijdige topper in spe te zijn op de weg. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Milan en houdt tevens zijn biografie bij.

Jonathan Milan

Milan: Titels op de baan, doorbraak in 2022 op de weg

Geboren op 1 oktober 2000 in Tomezzo, Milan combineerde van vroegs af aan het wegwielrennen met de baan. Als junior en belofte was de Italiaan met name succesvol op de baan, waar hij op Europese kampioenschappen al medailles wist te winnen. Ook bij de elite mengde Milan zich met de top, vooral in de ploegenachtervolging waar hij samen met Filippo Ganna zowel wereld- als Olympisch kampioen werd. Op de weg werd hij Italiaans kampioen tijdrijden onder de 23 jaar, waardoor Bahrain-Victorious een kans zag om een parel in huis te halen.

In 2022 heeft Milan laten zien dat hij van meerdere markten thuis is. Op de baan bleef hij zich mengen met de top, terwijl hij op de weg ook zijn kwaliteiten heeft laten zien. In de Ronde van Polen was de Italiaan de laatste man voor Phil Bauhaus, die een etappe won. Ook mocht Milan voor eigen succes gaan in Polen, waar hij twee derde plaatsen bij elkaar reed. In de CRO Race brak Milan echt door. Met overwinningen in de eerste twee etappes en vijf top tien-plekken in totaal liet Milan zien dat hij niet alleen een hardrijder was, maar ook over de heuvels maakte de 84 kilo zware Italiaan indruk.

Jonathan Milan Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties