Milan Vader en Hamilton duikelen over de vangrail in Ronde van het Baskenland en geven op Wielrennen
Wielrennen

Milan Vader en Hamilton duikelen over de vangrail in Ronde van het Baskenland en geven op

Milan Vader en Hamilton duikelen over de vangrail in Ronde van het Baskenland en geven op

Voor Milan Vader is de vijfde etappe in de Ronde van het Baskenland het eindstation geworden. De jonge Nederlander van Jumbo-Visma ging keihard onderuit en stuiterde over de vangrail. Zijn ploeg meldt dat hij naar het ziekenhuis is gebracht.

Vader maakte op het moment van de crash deel uit van het peloton, dat hard tempo maakte, in de jacht op een gevaarlijke kopgroep. In een stuk afdaling hield Vader de bocht niet en viel hij over de railing. Over zijn verwondingen is nog niets bekend. Jumbo-Visma meldt alleen dat Vader voor verdere checks naar het ziekenhuis is gebracht. Logischerwijs betekende dat opgave in de Ronde van het Baskenland.

Ook Kobe Goossens van Intermarché-Wanty-Gobert was betrokken bij de valpartij. De Belg stapte ook niet meer op, maar heeft volgens zijn ploeg geen ernstige verwondingen overgehouden aan de crash. Goossens was de laatste renner in koers bij Intermarché, dat in de eerste vier etappes al zes renners verloor door ziekte.

Later in de etappe was het opnieuw raak en opnieuw ging er een renner over de vangrail. Dit keer was het Lucas Hamilton van Team BikeExchange-Jayco, op dat moment onderdeel van de kopgroep. De Australiër bleef balend zitten, maar zal na afloop ook toegeven dat het met het nakende ravijn ook heel anders af had kunnen lopen.

Video's: Milan Vader en Lucas Hamilton vallen in Ronde van het Baskenland


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws