Pedersen verliest eindklassement Sarthe door crash, maar is opgelucht richting Parijs-Roubaix Wielrennen
Wielrennen

Pedersen verliest eindklassement Sarthe door crash, maar is opgelucht richting Parijs-Roubaix

Pedersen verliest eindklassement Sarthe door crash, maar is opgelucht richting Parijs-Roubaix

Mads Pedersen zat vrijdag in de hoek waar de klappen vallen. De Deen won deze week twee etappes in het Circuit Cycliste Sarthe en ging onbedreigd op weg naar de eindzege. Op de slotdag gooide een crash in de laatste vijf kilometer alles door de war.

Pedersen lag erbij toen er voorin het peloton werd gevallen, op vier kilometer van de streep. Dat was dus net niet binnen de veilige laatste drie kilometer, waardoor de renner van Trek-Segafredo zijn opgebouwde voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Olav Kooij van Jumbo-Visma profiteerde optimaal. Hij won de rit en zelfs het eindklassement.

Pedersen haalt opgelucht adem voor Parijs-Roubaix

Na afloop was het treuren geblazen bij Trek-Segafredo, maar eigenlijk werd er ook opgelucht ademgehaald. Pedersen mocht zijn leidende positie dan zijn verloren, hoofddoel Parijs-Roubaix komt door de crash niet in gevaar. 'Alles is in orde. Ik heb geen pijn, dus dat is prima. Het is jammer dat ik op deze manier de wedstrijd verlies, maar gelukkig was het geen ernstige val voor mij. Na een paar dagen herstel zal ik in orde zijn.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws