Militair Bart Lemmen wordt prof bij Human Powered Health: 'Volledige potentieel moet nog blijken' Wielrennen
Wielrennen

Militair Bart Lemmen wordt prof bij Human Powered Health: 'Volledige potentieel moet nog blijken'

Militair Bart Lemmen wordt prof bij Human Powered Health: 'Volledige potentieel moet nog blijken'

Bart Lemmen van VolkerWessels wordt komend seizoen prof bij de Amerikaanse procontinentale ploeg Human Powered Health. Lemmen maakte dit jaar indruk met een vierde plek op de wegrit van het NK en een zevende plek tussen de profs in de Ronde van Slowakije.

'Bart is een heel sterke klimmer, dus hij zal van pas komen als er geklommen moet worden in 2023 en 2024', zegt performance manager Jonas Carney over zijn nieuwe aanwinst in een persbericht.'

Lemmen, die in dienst is van de luchtmacht, is vanzelfsprekend erg gelukkig met zijn overstap naar de profs. 'Ik kijk er echt naar uit om het peloton te laten zien waartoe ik in staat ben, want mijn volledige potentieel moet nog blijken.'

Lemmen toont zich tussen de profs

Lemmen was een succesvol amataur totdat hij in 2018 het fietsen op een lager pitje zette wegens zijn militaire carrière. In 2021 pakte hij het weer verder op, aanvankelijk vooral gericht op het tijdrijden. Dat bracht hem vorig jaar naar een knappe achtste plek op het NK tijdrijden. Vervolgens maakte Lemmen de stap naar VolkerWessels waar hij zijn progressie voortzette.

Naast het tijdrijden is Lemmen sterk op heuvelachtig terrein. Dat bracht hem dit jaar al naar verschillende mooie resultaten. Zo werd hij vierde op de VAM-berg tijdens de wegrit van het NK en eindigde hij in september tussen de profs als zevende in de Ronde van Slowakije.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws