🎥 Jumbo-Visma-talent Archie Ryan zegeviert in Slowakije, Bart Lemmen knap vijfde Wielrennen
Wielrennen

🎥 Jumbo-Visma-talent Archie Ryan zegeviert in Slowakije, Bart Lemmen knap vijfde

🎥 Jumbo-Visma-talent Archie Ryan zegeviert in Slowakije, Bart Lemmen knap vijfde

Archie Ryan heeft in een zwaarbevochten etappe van de Ronde van Slowakije zijn slag geslagen. De Ier van Jumbo-Visma was op de lastige aankomststrook over kasseien knap de sterkste van een uitgedunde groep. Bart Lemmen eindigde sterk als vijfde. Josef Cerny nam de leiderstrui over van ploeggenoot Ethan Vernon.

Na twee dagen Vernon (tijdrit en sprint) was het op dag drie tijd voor de beter klimmende renners in deze Ronde van Slowakije. In de slotfase dan, want aan het begin zagen we andere soort figuren op kop: Jan Barta (Elkov-Kasper), Mika Heming (ATT) en Felix James Meo (Maloja) kregen een vrijgeleide van de grote groep.

Op de zwaarste klim van de dag, de Cervene Studna, brak het peloton onder aanvoering van Jumbo-Visma. Hierdoor werden de mannen van Quick Step-Alpha Vinyl, tot dusver dominant in deze koers, achteruit geslagen. Ook de Spaanse Equipo Kern Pharma-formatie stak een handje bij bergop, evenals Astana Qazaqstan Team. Na deze 'berg' was het nog vijftig kilometer tot de finish, met een peloton wat nog uit dertig renners bestond.

Bart Lemmen rijdt sterke finale

De Spaanse ploegen bleven de druk erop houden, met Caja Rural dat een pion bijstak om de achterop komende troepen op afstand te houden. Cerny (Quick Step-Alpha Vinyl) hield zich intussen goed staande in de voorste groep en was daarmee virtueel leider.

Het Spaanse blok hield het tempo hoog tot de voet van de voorlaatste klim, op tien kilometer van de finish. Vlak voor de top van de klim passeerden de renners al een keer de finish. Deze lag na een lastige passage over kasseien. Op de kasseien werd de groep door een versnelling uitgedund tot een man of tien. Namens Jumbo-Visma was de jonge Ryan knap mee. Ook Lemmen van VolkerWessels kon volgen.

Ryan klopt Vansevenant op kasseienklimmetje

Tien man lagen op kop, met enkele sterke klimmers, zoals Vansevenant en Lorenzo Fortunato. De rest lag echter niet ver achter. Eerst maakte Cerny knap op eigen houtje de oversteek, waarmee hij zijn kansen op de leiderstrui levend hield. Vlak voor de laatste kilometer bracht Gijs Leemreize een groepje terug met Koen Bouwman.

Fortunato was intussen vooraan weggereden. De Italiaan begon met een mooie voorsprong aan het slotklimmetje over de kasseien. Fortunato viel echter stil en werd overvleugeld door Stefan de Bod en Ryan. De Ier ging er zelfs overheen en won de etappe. Mauri Vansevenant finishte als tweede. Lemmen werd keurig vijfde.

Cerny nam de leiderstrui over van ploeggenoot Vernon. De Zuid-Afrikaan De Bod volgt op vier seconden als tweede. Ryan staat vijfde op tien seconden. Lemmen is de beste Nederlander op plek zes. Zijn landgenoot Bouwman is de nummer zes.

Uitslag etappe 2 Ronde van Slowakije 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws