Moerenhout maakt olympische selectie bekend: Dumoulin ook met ambitie in wegrit Wielrennen
Wielrennen

Moerenhout maakt olympische selectie bekend: Dumoulin ook met ambitie in wegrit

Moerenhout maakt olympische selectie bekend: Dumoulin ook met ambitie in wegrit

Bondscoach Koos Moerenhout heeft vrijdagmiddag de olympische selectie namens de Nederlandse wielrenners bekend gemaakt. Tom Dumoulin start als blikvanger in zowel de weg- als tijdrit, terwijl de Nederlanders met nog enkele outsiders naar Tokio zullen trekken.

Naast Dumoulin zullen Bauke Mollema, Wilco Kelderman, Dylan van Baarle en baanrenner Youri Havik aantreden in de wegrit, terwijl Dumoulin zijn pijlen net zoals vijf jaar geleden richt op een medaille in de tijdrit. 'Dumoulin heeft aangegeven met ambities te starten in de tijdrit en de wegwedstrijd en ik ben ervan overtuigd dat hij zich – samen met zijn ploeg – optimaal zal voorbereiden. De concurrentie op de Olympische Spelen zal groot zijn, maar we gaan met Tom voor het hoogst mogelijke resultaat', stelt de bondscoach.

Moerenhout geeft aan dat Nederland met snode plannen naar Tokio trekt. 'Ik denk dat we niet over een uitgesproken topfavoriet beschikken, maar dat we wel degelijk hoge ogen kunnen gooien met sterke renners als Bauke Mollema, Wilco Kelderman, Tom Dumoulin en Dylan van Baarle.'

Selectie Nederlandse mannen olympische wegrit

Tom Dumoulin
Bauke Mollema
Wilco Kelderman
Dylan van Baarle
Youri Havik


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws