🎥 Meesterdaler Mohoric waant zich even opnieuw in Milaan-Sanremo: 'Het is zo speciaal om te zien' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Meesterdaler Mohoric waant zich even opnieuw in Milaan-Sanremo: 'Het is zo speciaal om te zien'

🎥 Meesterdaler Mohoric waant zich even opnieuw in Milaan-Sanremo: 'Het is zo speciaal om te zien'

Twee mannen van VF Group-Bardiani-CSF verrasten woensdag vriend en vijand door vooruit te blijven in de openingsrit van de Ronde van Valencia. Ondanks verwoede pogingen van renners als Oier Lazkano en Matej Mohoric reden ze als duo naar de finish, waar de dagzege klaarlag. Vanuit het peloton klonk louter respect.

Mohoric trachtte in de afzink van de laatste klim naar Alessandro Tonelli en Manuele Tarozzi toe te rijden, maar slaagde niet in zijn opzet. 'Voor een groot deel van het peloton was het de eerste wedstrijddag, dus veel jongens hadden ook nog niet het vertrouwen om de druk op zich te nemen en de controle achter de kopgroep te pakken. Zodoende werd het een beetje een spel, waardoor de kopgroep uiteindelijk de zege kon pakken', klonk het bij Cycling Pro Net direct na afloop van de etappe.

De Sloveen maakte er een waanzinnige afdaling van in de jacht op het Bardiani-duo. Het deed ons even terugdenken aan Milaan-Sanremo van 2022, toen hij van elke vierkante centimeter asfalt gebruik maakte om de rest af te schudden in de afdaling van de Poggio en zo zijn allereerst Monument kon pakken. Ook de Britse commentatoren werden wild van zijn afdaling. 'Kijk hoe hij van de cameraman tussen het peloton en zichzelf wegglijdt! Het is gewoon prachtig om te zien, esthetisch gezien zo fantastisch. Hij is zo relaxed op zijn fiets en hij neemt die bochten aan hoge snelheid, maar je weet dat hij elke binnenkant van de bocht perfect neemt. Het is een demonstratie in afdalingspoëzie!' Kijk en geniet mee!

Lees verder onder de video.

Mohoric blij voor Tonelli en content met eigen benen

'Ik probeerde het zelf nog, want je weet het maar nooit met de tijdsverschillen die je door krijgt', legt de uiteindelijke nummer zeven in de daguitslag uit. 'We hebben beperkte informatie, maar ik wist wel dat het moeilijk zou gaan worden. Maar het kan ook zomaar zijn dat de jongens voorin kramp krijgen of ze krijgen ruzie met elkaar, want ik wist niet dat het twee jongens van dezelfde ploeg waren.

'Ik denk dat het alleen maar goed is voor die gasten', stelt Mohoric, zelf natuurlijk ook een gekende aanvaller in de grotere wedstrijden, eerlijk. 'Normaal gesproken krijgen ze deze kans niet om een rit te winnen in zo'n wedstrijd in het moderne wielrennen. Een gemiste kans voor ons, maar de komende dagen moeten andere ploegen ook een handje bijsteken. Mijn eigen benen waren in ieder geval goed en dat geeft vertrouwen voor deze wedstrijd en de races die komen gaan', concludeert de kopman van Bahrain Victorious.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws