Mohoric gebruikte MTB-element 'dropper post' om als een dolle Poggio af te dalen Wielrennen
Wielrennen

Mohoric gebruikte MTB-element 'dropper post' om als een dolle Poggio af te dalen

Mohoric gebruikte MTB-element 'dropper post' om als een dolle Poggio af te dalen

Matej Mohoric mag zich na een ontzettend nagelbijtende finale de winnaar van Milaan-Sanremo noemen. De Sloveen klaarde zijn kunstje met zijn handelsmerk: dalen als een gek en op het randje.

'Ik heb hier de hele winter aan gedacht', opent Mohoric in het flashinterview. 'We wisten met de ploeg dat als ik met de eersten over de Poggio zou komen, dat ik dan een kans zou hebben om te winnen. Deze wedstrijd ligt mij gewoon ontzettend goed. Het zou risicovol zijn, maar ik wist dat als ik all-in ging dat het zou kunnen.'

Mohoric: 'Dropper post verraste me positief'

En zo geschiedde, zelfs met een nieuw snufje op de fiets waar hij het al voor de wedstrijd over had. 'Daardoor voelde ik me stabieler op de fiets', wijst hij op een mountainbike-element dat hij gebruikte. De zogenoemde dropper post, waarmee je zadel snel van hoogte kan wisselen, werkte. Ondanks enkele hachelijke momenten waarop hij net de bochten haalde in de listige afdaling van de Poggio.

'In eerste instantie dacht ik dat het niet veel verschil zou maken, maar nadat ik het een keer probeerde op training was ik zeer positief verrast', zei Mohoric in het flashinterview over de dropper post.

Op die manier knalde hij als snelste naar de Via Roma, waar de overwinning extra zoet smaakte na zijn pech van de afgelopen weken. 'Ik ben hard op mijn knie gevallen in Strade Bianche, dat heeft me drie of vier dagen van de fiets gehouden. Ik ben echter altijd in deze wedstrijd blijven geloven, heb elke dag mijn fysio gedaan en nu is het nog gelukt ook. Geweldig.'

Bekijk hieronder wat een dropper post precies is:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws