Mohoric sluit druk najaar met goede vormpieken af op WK gravel in Italië Wielrennen
Wielrennen

Mohoric sluit druk najaar met goede vormpieken af op WK gravel in Italië

Mohoric sluit druk najaar met goede vormpieken af op WK gravel in Italië

Matej Mohoric heeft besloten het WK gravel toe te voegen aan zijn programma. De Sloveen van Bahrain Victorious gaat dinsdag als titelverdediger van start in de CRO Race, waar hij ook opnieuw met ambitie aan de start staat.

Bahrain Victorious hoopt met Mohoric als kopman op herhaling te gaan in Kroatië. 'Matej heeft de koers afgelopen jaar gewonnen en hij zal dan ook opnieuw onze leider zijn. Hij heeft een druk programma achter de rug, maar sinds de Tour de France is hij in heel goede vorm. De CRO Race is dan ook één van de laatste wedstrijden die hij zal rijden voor het WK gravel. Matej is nog altijd gemotiveerd en heeft zin om te koersen.'

Naast Mohoric doen ook thuisrijder Fran Miholjevic, Matevz Govekar, Nicolo Buratti, Filip Maciejuk, Rainer Keppliner en Johan Price Pejtersen mee namens de ploeg uit Bahrein. 'Sommige jongens beëindigen hun seizoen na deze koers, dus het zou goed zijn om goed te kunnen eigen in de CRO Race. We hebben voor deze zeven jongens gekozen omdat ze nog altijd gemotiveerd zijn, wat een groot verschil kan zijn in deze fase van het jaar', aldus ploegleider Romain Kreuziger in een persbericht van de formatie.

De sportief directeur uit Tsjechië heeft dan ook mooie ambities voor de CRO Race, die dinsdag van start gaat in Primosten en zondag zal finishen in de hoofdstad Zagreb. 'Onze algemene ambities zijn het winnen van een etappe en het behalen van het podium in het klassement, maar stiekem hopen we net zoals vorig jaar te winnen.' Afgelopen seizoen troefde Mohoric onder meer Tourwinnaar Jonas Vingegaard af, maar die doet net als de rest van Jumbo-Visma niet mee deze week.

Selectie Bahrain Victorious CRO Race 2023

Matej Mohoric
Fran Miholjevic
Matevz Govekar
Nicolo Buratti
Filip Maciejuk
Rainer Keppliner
Johan Price Pejtersen

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws