Molano klopt Dainese in lastminute massasprint in Ronde van Burgos, Serrano neemt leidertrui over Wielrennen
Wielrennen

Molano klopt Dainese in lastminute massasprint in Ronde van Burgos, Serrano neemt leidertrui over

Molano klopt Dainese in lastminute massasprint in Ronde van Burgos, Serrano neemt leidertrui over

Juan Sébastian Molano heeft de tweede etappe in de Ronde van Burgos gewonnen. De Colombiaan van UAE Team Emirates was in een massasprint sterker dan Alberto Dainese van Team DSM. Matteo Trentin werd als leadout derde, voor de Belg Jordi Meeus van BORA-hansgrohe. Gonzalo Serrano is de nieuwe leider.

De vroege vlucht van de dag was snel gevormd. Carlos Canal (Burgos BH), Oier Lazkano (Caja Rural), Raúl García (Kern Pharma), Unai Cuadrado (Euskaltel) en Sergio García (EOLO) vonden elkaar en kregen minuten cadeau van het peloton. Na zestig kilometer koers stonden er vijf minuten op de teller. Toen het peloton vervolgens in gang schoot, werd al snel duidelijk dat het vooraan niet hard genoeg ging. Na negentig kilometer waren er nog een kleine drie minuten over voor de vijf leiders.

Bij het ingaan van de laatste veertig kilometer, en een voorsprong van twee minuten voor de kopgroep, zagen we het UAE Team Emirates van Matteo Trentin werken. Het was echter uiteindelijk EF Education-NIPPO dat het gat naar de kop dichtreed, nadat we al bezig waren aan een lastige finale. Hierin kwamen we twee ongecategoriseerde klimmetjes tegen en op de eerste van de twee werden de vijf vroege vluchters ingerekend.

EF Education-NIPPO dicht het gat, veel aanvallen in finale

De koers kon opnieuw beginnen, met de wegen constant op en af en nog een lopende klim in de laatste tien kilometer. EF Education-NIPPO legde het tempo verschroeiend hoog, richting de tweede klim nam BORA-hansgrohe het tempo over. Toen de weg omhoog liep, werd er meteen aangevallen vanuit het peloton. Ángel Madrazo van Burgos BH was de eerste die ging, maar hij werd gecounterd door een aanval van Kevin Geniets (Groupama), Mads Würtz Schmidt (Israel) en Marcus Burghardt (BORA). Helaas voor de andere twee had Burghardt geen plannen om mee te werken, BORA wilde het op een sprint laten aankomen.

Het gat tussen de drie leiders en het peloton bleef speelbaar, maar wie ging ze halen? Toen het antwoord uitbleef, besloot Damiano Caruso van Bahrain eens een poging te wagen, maar de Italiaan werd al snel geneutraliseerd. Dat gold allerminst voor Würtz Schmidt, Geniets en Burghardt, die verder en verder wegreden op ideaal golvend terrein. Alleen Caja Rural zette één man op kop om voor Jon Aberasturi nog een sprintkans af te dwingen. Arkéa-Samsic kwam pas in de laatste twee kilometer helpen.

Het bleek net op tijd, want waar het trio vooraan wat stilviel richting de slotkilometer, daar was het peloton inmiddels in volle vaart. Opeens kwamen de sprinttreinen naar voren van ploegen die zich hadden verstopt. Team DSM dichtte het gat, maar veel tijd om nog iets te organiseren was er niet meer. Dainese ging aan, leek te winnen, maar het was uiteindelijk Molano die zijn wiel eerder over de streep drukte.

Uitslag etappe 2 en klassementen Ronde van Burgos 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws