Molano schenkt sjeik verrassend zege in UAE Tour: 'Ik weet niet hoe ik het gedaan heb' Wielrennen
Wielrennen

Molano schenkt sjeik verrassend zege in UAE Tour: 'Ik weet niet hoe ik het gedaan heb'

Molano schenkt sjeik verrassend zege in UAE Tour: 'Ik weet niet hoe ik het gedaan heb'

UAE-Team Emirates boekte op de vierde dag van de UAE Tour dan eindelijk de zo gekoesterde etappezege. Sprinter Juan Sebastián Molano hield verrassend genoeg favorieten als Olav Kooij en Sam Welsford af.

Voor UAE-Team Emirates, dat schaduwkopman Jay Vine al verloor en ook met kopman Adam Yates tegen een grote achterstand aankijkt, zal de zege van de Colombiaanse sprinter een ongelofelijke opsteker zijn. Dat was ook te zien aan de gedragingen na de finish van de vierde rit.

'Ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar dit is geweldig', stelde Molano vol ongeloof in het flashinterview. 'Ik ben heel blij voor de ploeg, het land en alle mensen. Daarnaast wil ik de staf van het team en mijn teamgenoten bedanken, ik kan niet blijer zijn.'

Molano blikte in gebrekkig Engels ook nog even terug op zijn zege in de Vuelta van vorig jaar. 'Pascal Ackermann was destijds sprinter, maar nu was het aan mij. Hij heeft een andere kalender, maar dit is ook beter voor mijn kansen. Ik heb hier mijn kans gekregen in de UAE Tour en dat is erg belangrijk', aldus Molano, die vervolgens nog drie keer zijn teamgenoten bedankte voor het vertrouwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws