Nieuwe puntentrui Kooij komt net tekort voor zege: 'Ik wist niet dat Molano er ook nog zat' Wielrennen
Wielrennen

Nieuwe puntentrui Kooij komt net tekort voor zege: 'Ik wist niet dat Molano er ook nog zat'

Nieuwe puntentrui Kooij komt net tekort voor zege: 'Ik wist niet dat Molano er ook nog zat'

Olav Kooij kwam in de vierde rit van de UAE Tour nipt tekort voor de overwinning. De Nederlander van Jumbo-Visma moest zijn meerdere erkennen in UAE-renner Juan Sebastián Molano, die over een iets betere jump beschikte. 'Het is zuur om met zo'n klein verschil te verliezen, maar ik heb nergens spijt van.'

'Het was heel close', vatte Kooij het direct na afloop perfect samen. 'Ik wist dat Sam Welsford op rechts zat, maar had er geen weet van dat Molano daar ook nog zat. Ik zag hem niet', aldus Kooij, die zichzelf niets kwalijk nam. 'Ik heb mijn sprint kunnen doen en ik heb geen fouten gemaakt. Het is zuur om met zo'n klein verschil te verliezen, maar ik heb nergens spijt van.'

Nieuwe puntentrui Kooij komt net tekort voor zege: 'Ik wist niet dat Molano er ook nog zat'

Kooij vindt dat Jumbo-Visma plan 'perfect uitgevoerd heeft'

Jumbo-Visma stuurde de hele dag aan op een sprint, waar het Jachtluipaard van Numansdorp zijn mannen dan ook voor bedankte. 'Lennard (Hofstede, red.) controleerde, aangezien we een sprint wilden. Daarna was het belangrijk om in een goede positie aan de laatste bocht te beginnen, maar ook weet niet té ver naar voren omdat het nog relatief ver was tot de meet', somt Kooij op, om vervolgens zijn conclusie te trekken. 'Ik denk dat we het plan perfect hebben uitgevoerd', stelt Kooij, wiens sprint in de vierde rit van de UAE Tour goed voorbereid werd door onder meer Timo Roosen en Tosh Van Der Sande.

Doordat Tim Merlier iets verder finishte, mag Kooij vrijdag in de puntentrui van de UAE Tour van start gaan. Hoe denkt hij die te gaan verdedigen? 'Door te winnen, natuurlijk', zegt hij met een grote glimlach. 'Hopelijk vrijdag al.' In principe krijgt hij zowel vrijdag als zaterdag nog een kans op de zege, daar er op beide dagen een spurtrit geprogrammeerd staat in de rittenkoers van het Midden-Oosten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws