Opnieuw zeer spannende sprintfinish in UAE Tour; Molano klopt Kooij, Welsford en De Kleijn op de meet Wielrennen
Wielrennen

Opnieuw zeer spannende sprintfinish in UAE Tour; Molano klopt Kooij, Welsford en De Kleijn op de meet

Opnieuw zeer spannende sprintfinish in UAE Tour; Molano klopt Kooij, Welsford en De Kleijn op de meet

Juan Sebastián Molano heeft de vierde etappe van de UAE Tour op zijn naam geschreven. De sprinter van UAE-Team Emirates klopte Olav Kooij en Sam Welsford op de meet. Remco Evenepoel blijft de leider in de race.

Na drie enerverende dagen namen de renners in de vierde etappe alle tijd om de stad Dubai eens goed te bekijken. Geen waaiers, geen dolle ploegentijdrit-toeren en ook geen zware beklimming als de Jebel Jais; Evenepoel en co konden hun ogen dus goed de kost geven in deze vlakke etappe.

De kopgroep van de dag bestond opnieuw uit twee mannen van Green Project-Bardiani, die op die manier de organisatie van de rittenkoers in het Midden-Oosten bedankten voor hun deelname. Samuele Zoccarato en Alessandro Tonelli kregen de jonge AG2R Citroën-Fransman Alex Baudin met zich mee. Zij probeerden op die manier het kunstje van Mathias Vacek van vorig jaar te herhalen, die als vroege vluchter het peloton te slim af was in de UAE Tour.

Sprintersploegen willen allemaal voor hun kans gaan

Achter deze drie mannen sloegen de sprintersploegen de handen ineen. Jumbo-Visma (Kooij), Movistar (Gaviria), BORA-hansgrohe (Bennett), Lotto-Dstny (Ewan), Jayco-AlUla (Groenewegen) en Soudal Quick-Step (Merlier) staken allemaal een mannetje bij, waardoor de kansen van het trio voorin tot het vriespunt daalden. Maar goed, dat mag ook geen verrassing zijn.

Op goed vijf kilometer van de finish was het dan ook gedaan met de gelukszoekers, die opgeslokt werden door de grote groep. Daar begon het langzaam wat nerveuzer te worden, wetende dat er na deze rit opnieuw een sprinterskans voorbij zou zijn in deze UAE Tour. Tel daar de klassementsrenners, die ook allemaal voorin wensten te zitten, bij op en je hebt het over een wasmachine in het peloton.

Het was een komen en gaan van treintjes, waarbij het verrassend genoeg Tudor was dat als eerste de laatste twee kilometer aanvatte. De Zwitsers werden vervolgens overrompeld door Lotto-Dstny en Bahrain Victorious, die echter ook ngo te vroeg leken te komen. Uiteindelijk was het Team DSM dat in perfecte positie aan de laatste bocht op 750 meter begon.

Na dat keerpunt hadden de lead-outs van Lotto-Dstny en Bahrain Victorious zowaar een gaatje, waar Nikias Arndt slim gebruik van probeerde te maken. Fernando Gaviria ging vervolgens aan, met Sam Welsford en Olav Kooij in zijn spoor. De Australiër en Nederlander leken het uit te gaan vechten, maar het was Molano die als een duveltje uit het doosje nog op kwam zetten en de twee verschalkte op de meet. Arvid De Kleijn werd knap vierde, voor Dylan Groenewegen, Danny van Poppel en Marijn van den Berg. Tim Merlier werd negende, Mark Cavendish kwam niet in het stuk voor.

Uitslag etappe 4 UAE Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws