Mollema kan niet wachten op Strade Bianche: 'Hoop mezelf wel te laten zien' Wielrennen
Wielrennen

Mollema kan niet wachten op Strade Bianche: 'Hoop mezelf wel te laten zien'

Mollema kan niet wachten op Strade Bianche: 'Hoop mezelf wel te laten zien'

Bauke Mollema maakt zich zaterdag op voor zijn tweede deelname aan Strade Bianche en de Nederlander is stiekem misschien wel een beetje een favoriet. Na een ritzege in de Ronde van Haut-Var en de winst in een sterk bezette Trofeo Laigueglia barst Mollema van het vertrouwen.

Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Julian Alaphilippe zijn natuurlijk de belangrijkste namen aan de start, maar daar achter behoort Mollema toch zeker tot een sterke subtop. 'De beklimmingen van Strade moeten me wel liggen, maar je kunt er niet omheen dat ik die koers pas een keer heb gereden. Zoveel ervaring met gravelwegen heb ik dus niet, plus: het wordt een totaal andere wedstrijd. Ik weet niet of die voor is mij gemaakt, al vond ik ’m geweldig om te fietsen', zo vertelt hij aan De Telegraaf.

'Ik weet niet of die gravelwegen mij liggen, al ben ik er niet bang voor'

Bauke Mollema over Strade Bianche

In gesprek met de heren van In het Wiel gaat Mollema ook nog even in op zijn vorm, die nu al uitstekend is. Hij dankt eigenlijk zijn polsbreuk uit de Tour de France van vorig jaar, want daardoor begon hij al in november met voorbereiden op 2021. De benen zijn daardoor al super. Strade Bianche winnen? Alleen als hij 'een beetje geluk' heeft. 'De vorm is in ieder geval goed, dus ik hoop mezelf wel van voren te laten zien. Het deelnemersveld is wel wat sterker dan de koersen die ik heb gereden, maar ik heb er heel veel zin in. Ik weet niet of die gravelwegen mij liggen, al ben ik er niet bang voor.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws