Velofilie Podcast | 'Als Mollema ergens Van der Poel eraf kan rijden, is het Strade' Velofilie Podcast
Velofilie Podcast

Velofilie Podcast | 'Als Mollema ergens Van der Poel eraf kan rijden, is het Strade'

Velofilie Podcast | 'Als Mollema ergens Van der Poel eraf kan rijden, is het Strade'

Vorige week was de primeur van de Velofilie Podcast, een samenwerking tussen Velofilie en In de Leiderstrui. Werd daar nog vooruitgeblikt op het openingsweekend met Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, op dinsdag maakten de mannen een nabeschouwing van deze wedstrijden. Ook blikken ze vooruit op de Strade Bianche van aanstaande zaterdag.

Eerst hadden Kamiel Reckman en Wesley van Bavel het nog even over Le Samyn van dinsdag, waarin Van der Poel met gebroken stuur een opmerkelijke finale reed en waarin Danny van Poppel koos om aan te vallen in plaats van te sprinten. Van Bavel: 'Als ik kan verklaren waarom Van Poppel aanviel, moet ik psycholoog worden. Hij is bij Jumbo-Visma weggegaan omdat hij zich sprinter vindt, wacht dan ook op die sprint. Als jij je goed voelt, moet je gaan sprinten.' Over de achteraf logische koerswijze van Van der Poel hadden de heren vooral lof. 'Van der Poel is een technisch wonder. Ik denk ook niet dat hij zijn rem nodig had om bij Sénéchal in het wiel te zitten. Hij is wel de enige die het durft', aldus van Bavel.

Zoals gezegd werd er ook vooruitgeblikt op de Strade Bianche van zaterdag 6 maart. Door het natte weer is er kans op regen en dat moet de heren veldrijders goed doen volgens Van Bavel. 'Strade is samen met Parijs-Roubaix de mooiste koers voor mij. Het Toscaanse landschap, die witte wegen, met stof en wellicht modder. Dan kunnen we Mathieu van der Poel en Wout van Aert helemaal in hun element zien.' Ook ziet Van Bavel een andere Nederlander als kanshebber, niet wetende dat hij een dag na de opname de Trofeo Laigueglia won. 'Als Mollema ergens in een eendagswedstrijd Van der Poel eraf kan rijden, is het Strade. Er zijn een paar heuvels die bijna richting de classificatie berg gaan.'

Lees ook: meer informatie over Velofilie Podcast

Luister S03E02 van Velofilie Podcast powered by In de Leiderstrui


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws