Mollema stellig: 'Als een ploegmaat met corona zich gewoon goed voelt, maak ik me er niet druk om' Wielrennen
Wielrennen

Mollema stellig: 'Als een ploegmaat met corona zich gewoon goed voelt, maak ik me er niet druk om'

Mollema stellig: 'Als een ploegmaat met corona zich gewoon goed voelt, maak ik me er niet druk om'

Als vanzelfsprekend werd er na afloop van de tweede individuele tijdrit én de dag nadien bijzonder veel geschreven en gezegd over Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), die als gevolg van een coronabesmetting besloot forfait te geven in de Giro d'Italia. In de dinsdageditie van de Nederlandse dagkrant De Telegraaf doet ook Bauke Mollema zijn zegje over de coronaperikelen die 'als vanouds' weer zijn komen opdraven in het peloton.

Eigenlijk iedereen heeft wel een mening over het al dan niet uit koers stappen als gevolg van een positieve coronatest of het al dan niet aanscherpen van de organisatorische maatregelen. In het geval van Evenepoel was het immers niet te organisatie of de UCI die de wereldkampioen verplichtte verstek te laten gaan, maar de ploeg. Sven Erik Bystrøm (Intermarché-Circus-Wanty) reed op zijn beurt, ook na diverse gesprekken met de ploegleiding, juist weer wél door met corona.

'Het is lullig als je uitgerekend hier positief test en helemaal zuur wanneer je in deze Giro voor de eindzege meedoet', stelt Mollema over de uit koers gestapte Evenepoel

Volgens Trek-Segafredo-troef Mollema is de ophef rondom het virus allemaal ietwat overdreven. 'Ik ben er nooit echt bang voor geweest', aldus de routinier. Wij moesten hier starten zonder Giulio Ciccone. In de Ronde van het Baskenland heb ik me ook slecht gevoeld, maar ik weet niet of het corona was. Ik heb me ook niet getest. Het hoeft niet meer van de UCI. Of je moet een week lang koorts hebben, maar ik was een dagje ziek. Wij testen niet preventief, dat vind ik prima zo', is de 36-jarige Groninger stellig.

'Het is lullig als je uitgerekend hier positief test en helemaal zuur wanneer je in deze Giro voor de eindzege meedoet', vervolgt Mollema zijn scherpe relaas tegenover het Amsterdamse medium. 'Jumbo-Visma was er vanaf het begin al heel angstig voor en hanteert strikte protocollen. Maar je ziet ook dat die ploeg er niet aan ontkomt. Zoals ik het bekijk is het van: het komt toch wel, net zoals een griepje. Als je echt ziek bent, moet je naar huis gaan. Maar als een ploegmaat van mij corona heeft en hij voelt zich prima, mag hij van mij gewoon lekker verder fietsen. Ik zou me er geen seconde druk om maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws