Mollema succesvol geopereerd aan pols: 'Zou over een paar weken weer normaal kunnen trainen' Wielrennen
Wielrennen

Mollema succesvol geopereerd aan pols: 'Zou over een paar weken weer normaal kunnen trainen'

Mollema succesvol geopereerd aan pols: 'Zou over een paar weken weer normaal kunnen trainen'

Na een Italiaanse wielerweek en een twintigste plaats in de Ronde van Lombardije, zat het seizoen er voor Bauke Mollema na zaterdag op. Het betekende dat hij een operatie aan zijn pols kon ondergaan, om wat platen en schroeven te verwijderen.

De Nederlander van Trek-Segafredo kwam in 2020 hard ten val in de dertiende etappe van de Tour de France en moest met een gebroken pols de wedstrijd verlaten. Een polsoperatie verliep vervolgens goed en het lijkt erop dat hij een jaar later nog wat dingen moest verwijderen. In zijn verhaal op zijn Instagram-pagina laat Mollema weten dat ook deze operatie goed ging. 'Gisteren een operatie aan mijn pols gehad om deze plaat en schroeven te verwijderen. Alles ging goed en ik zou over een paar weken normaal moeten kunnen trainen.'

De operatie lijkt dus te zijn uitgesteld tot de afloop van het seizoen. Het was een seizoen met drie zeges, waar zijn overwinning in de Tour de France er natuurlijk boven uitsteekt. In de veertiende etappe was hij de beste van een omvangrijke kopgroep, door in de afdaling op het juiste moment weg te springen. Het betekende zijn tweede ritoverwinning in de Tour de France, nadat hij in 2017 ook al eens juichend over de meet kwam. Een week na de Tour de France werd de Nederlander nog knap vierde in de olympische wegrit, maar daarna leek de pijp enigszins leeg. Zaterdag sloot hij zijn seizoen af met een twintigste plaats in de Ronde van Lombardije, die hij in 2019 nog op zijn naam wist te schrijven.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws