Mollema toont zich als Lombardije-winnaar: 'Een paar mannen waren sterker' Wielrennen
Wielrennen

Mollema toont zich als Lombardije-winnaar: 'Een paar mannen waren sterker'

Mollema toont zich als Lombardije-winnaar: 'Een paar mannen waren sterker'

Bauke Mollema strandde op de vierde plek in de vijftiende etappe van de Giro d'Italia. De Nederlander zat mee met een sterke kopgroep, maar was in de finale niet opgewassen tegen Ben Healy, Brandon McNulty en Marco Frigo.

Als voormalig winnaar van de Ronde van Lombardije mochten we Mollema verwachten. De etappe was immers een mini Ronde van Lombardije. 'Twee renners waren simpelweg sterker vandaag', doelt Mollema in gesprek met Eurosport op Healy en winnaar McNulty.

'Ik wilde het heel graag proberen. Het zag er op papier uit als en heel mooie etappe voor mij. Ik houd van de beklimmingen rond Bergamo en ken de omgeving goed van de tien keer dat ik Lombardije heb gereden', vervolgt Mollema,

Mollema: 'Ik deed een goede afdaling'

'Het was een goede dag. Ook eindelijk een keer mooi weer. Uiteindelijk waren er echter een paar mannen sterker.'

Mollema had op de top van de voorlaatste klim twee minuten achterstand op de koplopers. Na een goede inhaalrace - waarin hij Einer Rubio opraapte - werd hij nog vierde. 'Ik deed een goede afdaling. Ik kwam nog wat dichterbij, maar het verschil was gewoon te groot.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws