Mollema verklaart knappe tweede plaats achter Ganna: 'Ik heb een goede inspanning van drie minuten' Wielrennen
Wielrennen

Mollema verklaart knappe tweede plaats achter Ganna: 'Ik heb een goede inspanning van drie minuten'

Mollema verklaart knappe tweede plaats achter Ganna: 'Ik heb een goede inspanning van drie minuten'

Bauke Mollema eindigde woensdag als tweede in de proloog van de Ronde van Duitsland. De Nederlander van Trek-Segafredo werd eind juni nog Nederlands kampioen tijdrijden, maar bewees ook op een korte en explosieve afstand goed uit de voeten te kunnen. Mollema rondde zijn 2,6 kilometer binnen drie minuten af, maar werd uiteindelijk nipt afgetroefd door de Italiaan Filippo Ganna.

In de Tour de France van dit jaar had Mollema ongetwijfeld op betere resultaten gehoopt, maar in de individuele tijdritten bewees de 35-jarige Nederlander dat hij dit jaar sterk is verbeterd in de race tegen de klok. Hij eindigde als negende en zesde in de tijdritten van de Tour de France, terwijl hij een week later als vierde eindigde in de Clasica San Sebastian. Daarna nam Mollema enige tijd rust en focuste zich richting de Ronde van Duitsland vooral op de openingsproloog, die hij net niet winnend wist af te sluiten.

Mollema doet na afloop zijn verhaal op de ploegsite, waarin hij liet weten erg gemotiveerd te zijn geweest voor de korte proloog. 'Ik wist dat ik met een inspanning als deze een goed resultaat kon neerzetten. Ik heb een goede inspanning van drie minuten in de benen en de laatste week heb ik een aantal korte inspanningen geleverd om me voor te bereiden op deze tijdrit. Ik keek eigenlijk meer naar deze proloog dan naar de rest van de ronde. Ik ben best tevreden met het resultaat en ik had niet meer kunnen doen dan vandaag.'

Mollema en Ganna rijden tijdrit op gewone fiets

In de korte proloog was het toegestaan om op de gewone fiets te rijden en daar maakte zowel Mollema als ritwinnaar Ganna gebruik van. 'Het was speciaal, omdat het op de racefiets was', zo liet Mollema weten. 'Het was superexplosief, supersnel en er waren uiteindelijk maar twee bochten waar je een beetje moest opletten.' Ganna baalde dat hij niet met zijn geliefde tijdritfiets reed, maar was uiteindelijk blij met het resultaat. 'Deze proloog was wel heel kort voor mijn grote motor, maar ik heb geprobeerd mijn best te doen op een normale fiets, en dat is gelukt', zo liet hij weten tegenover Eurosport.

De Ronde van Duitsland duurt tot en met zondag en wordt donderdag vervolgd met een sprintrit. Vooral de zaterdag lijkt weggelegd voor de klassementsrenners, maar daar is niet waar Mollema zich op focuste voorafgaand aan de Ronde van Duitsland. 'We zullen zien hoe goed de benen de rest van de week zijn. Ik concentreerde me niet echt op de rest van de ronde, want ik kom net terug van een rustperiode. Ik train pas tien dagen en heb al meer dan een maand niet meer bergop getraind, omdat ik al enige tijd in Nederland ben. Dus we zullen zien hoe de race zich ontwikkelt en of er meer mogelijkheden zijn om voor een goed resultaat te gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws