Moment van miscommunicatie nekt Vollering: 'We waren beiden wat gefrustreerd' Wielrennen
Wielrennen

Moment van miscommunicatie nekt Vollering: 'We waren beiden wat gefrustreerd'

Moment van miscommunicatie nekt Vollering: 'We waren beiden wat gefrustreerd'

Demi Vollering finishte in de Amstel Gold Race voor het tweede jaar op rij als tweede. De Nederlandse had haar zinnen op de zege gezet, maar gokte in de finale naar eigen zeggen verkeerd. Dat leidde tot de nodige teleurstelling bij aankomst.

Vollering behoorde tot een favorietengroep die na de Cauberg was overgebleven. Op een moment van vertwijfeling in de groep, besloot de uiteindelijke winnares Marta Cavalli weg te springen uit de groep. Ashleigh Moolman-Pasio, ploeggenote van Vollering, reageerde te laat op de aanval. Hierdoor was Cavalli uiteindelijk spreekwoordelijk gevlogen. 'Ze keek even naar mij en twijfelde met rijden', aldus Vollering bij de NOS. 'Daarna gaf ze gelukkig nog wel alles, maar dat was niet genoeg. Dat is dus heel jammer.'

Vervolgens moest Vollering zelf ook een beslissing nemen. Ze besloot het erop te wagen dat alles weer bij elkaar zou komen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. 'Vorig jaar gebeurde dat ook, maar gokken gaat soms verkeerd en soms goed.' In dit geval bleek sprinten voor de tweede plek het hoogst haalbare. Zij hield in de spurt Liane Lippert en Annemiek van Vleuten van haar af.

Woordenwisseling tussen Vollering en Moolman-Pasio

Bij het passeren van de finishlijn was Vollering uiteindelijk zichtbaar teleurgesteld met haar tweede plek. Ze sloeg bijna haar stuur doormidden en er leek een woordenwisseling te zijn met Moolman-Pasio. De Zuid-Afrikaanse reageert daar op bij Sporza. Volgens haar was er sprake van wat miscommunicatie tussen Vollering en haar.

Wat werd er gezegd? Moolman-Pasio: 'Er was wat miscommunicatie tussen Demi en mij. Demi riep dat ik moest gaan. Eigenlijk zou je dan beter niet naar je benen luisteren, maar zo is wielrennen nu eenmaal. Maar er is zeker geen ruzie tussen Demi en mij. We waren beiden gewoon wat gefrustreerd. Niet op elkaar, maar op onszelf. Zij is de snelste, dus het was mijn taak om het gat toe te rijden.'

Video: Cavalli rijdt weg bij favorietengroep


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws