Morgado houdt niet van Belgische kasseikoersen, maar wordt doodleuk tweede in Le Samyn: 'Ben geen sprinter' Wielrennen
Wielrennen

Morgado houdt niet van Belgische kasseikoersen, maar wordt doodleuk tweede in Le Samyn: 'Ben geen sprinter'

Morgado houdt niet van Belgische kasseikoersen, maar wordt doodleuk tweede in Le Samyn: 'Ben geen sprinter'

In een heuse millimeterspurt tegen Laurenz Rex van Intermarché-Wanty viste UAE Team Emirates-toptalent António Morgado net achter het net. De 20-jarige Portugees kon uiteindelijk wel leven met zijn tweede plaats, zo bleek uit zijn reactie in het flashinterview.

'Het gevoel is in principe gewoon goed, aangezien ik weer dicht bij een overwinning kom', aldus de youngster met ringbaard. 'Het is een tweede plaats, maar ik ben superblij. Ik ben gewoon heel blij met hoe het de afgelopen wedstrijden gegaan is', doelt hij vervolgens op zijn deelname aan Kuurne-Brussel-Kuurne (48ste) en Omloop Het Nieuwsblad (25ste).

Vooral het goede gevoel is belangrijk voor Morgado

'Dat ik me goed voel, is het allerbelangrijkste', benadrukt de man uit Caldas da Rainha nog maar eens. In die bewuste sprint in de straten van Dour zag het ernaar uit dat Rex gemakkelijk naar de zege zou gaan sprinten, al bleek dat in werkelijkheid dus net ietsje anders te liggen. Morgado kwam van ver maar met flinke pedaalslagen aanzetten en kwam dus meer dan in de buurt bij de Belg. 'Ik ben niet eens een sprinter', vertelt hij in dat kader. 'Op twee kilometer van de aankomst was er nog een lastige kasseistrook. Dat zorgde bij iedereen voor vermoeidheid. Daarom besloot ik er in de sprint vol voor te gaan.'

Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en nu Le Samyn. Is de Zuid-Europeaan dan al een beetje fan van de Belgische wedstrijden? Nee, zo blijkt. 'Ik ben geen fan van zulke koersen, maar die tweede plaats is natuurlijk onwijs mooi.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws