Mørkøv over 'pure sprinter' Jakobsen: 'Waarschijnlijk is hij de snelste van iedereen' Wielrennen
Wielrennen

Mørkøv over 'pure sprinter' Jakobsen: 'Waarschijnlijk is hij de snelste van iedereen'

Mørkøv over 'pure sprinter' Jakobsen: 'Waarschijnlijk is hij de snelste van iedereen'

Als er één man is die een oog heeft voor sprinters, is het Michael Mørkøv wel. De Deense lead-out van Deceuninck-Quick-Step kent zowel zijn eigen sprinters als de concurrentie door en door. Hij rekent in de toekomst op een samenwerking met Fabio Jakobsen.

Mørkøv trok al succesvolle sprints aan voor Peter Sagan, Alexander Kristoff, Elia Viviani, Sam Bennett en nu Mark Cavendish, maar heeft de vurige wens om dit op termijn ook te doen voor Jakobsen. Dat vertelt de Deen in gesprek met het AD. 'Ik heb al gewerkt voor hem, in zijn beide zeges in de Scheldeprijs. Ik hoop in de toekomst met hem te werken, misschien al volgend jaar.'

De 36-jarige steunpilaar van Deceuninck-Quick-Step noemt Jakobsen een 'pure sprinter'. 'Waarschijnlijk is Fabio de snelste van iedereen. Met een goed team om zich heen zal hij in de toekomst moeilijk verslaan te zijn.' En van dat goed team zal Mørkøv meer dan waarschijnlijk zelf onderdeel zijn, gezien zijn jarenlange ervaring als lead-out op het hoogste niveau.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws