Moscon gaat strijd aan met Van Aert en Van der Poel: 'De sterkste wint niet altijd' Wielrennen
Wielrennen

Moscon gaat strijd aan met Van Aert en Van der Poel: 'De sterkste wint niet altijd'

Moscon gaat strijd aan met Van Aert en Van der Poel: 'De sterkste wint niet altijd'

Ruim twee maanden geleden kondigde Astana Qazaqstan Team de komst van Gianni Moscon aan. De 27-jarige Italiaan komt over van INEOS Grenadiers en lijkt daarmee zijn rol als knecht te wisselen voor die van kopman. Hij hoopt zijn nieuwe werkgever te belonen in de klassiekers, waar hij de strijd aangaat met Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Moscon reed sinds 2016 voor INEOS Grenadiers (voorheen Team Sky), waarin hij in totaal elf zeges boekte. Grote resultaten bleven uit, maar hij was vooral belangrijk als knecht in de Tour de France van 2018 en 2019. Daar hielp hij ploeggenoten Geraint Thomas (2018) en Egan Bernal (2019) aan de eindzege, wat hij niet snel vergeet. 'Ik heb de afgelopen zes jaar niet veel resultaten neergezet, maar het is een geweldige ervaring geweest. Ik heb met veel kampioenen gewerkt, vooral in grote rondes. Dat is iets wat ik altijd zal meenemen', zo laat de Italiaan weten tegenover Cyclingpro.

Toch was het voor Moscon tijd voor verandering, waarin hij op zoek was naar een nieuwe prikkel. Die vond hij bij Astana Qazaqstan Team, die plannen met hem hebben in de klassiekers. In het verleden bewees Moscon dat hij goed voor de dag komt in de Monumenten, waar de kilometers vaak ver boven de tweehonderd kilometer reiken. Recent eindigde hij in Parijs-Roubaix nog als vierde, nadat hij even op weg leek om solo als eerste over de meet te komen. Een valpartij en een lekke band gooide echter roet in het eten, waarna hij zelfs het podium misliep.

Moscon en Nibali trekken samen ten strijd in Monumenten

Het is niet alleen Parijs-Roubaix waar de Italiaan zich op focust. In de Ronde van Lombardije eindigde hij al eens als derde en ook in de Ronde van Vlaanderen gaf hij al vier maal acte de présence. Meermaals zal hij in deze wedstrijden te maken krijgen met Van Aert en Van der Poel, die hij zeker niet onklopbaar acht. 'Natuurlijk zijn zij de sterkste ter wereld op dit soort terreinen, maar ze zijn niet onverslaanbaar. Het belangrijkste is om een goede dag te hebben en er te zijn om je kans te grijpen.' Moscon wordt bij Astana Qazaqstan Team ploeggenoot van Vincenzo Nibali, die de overstap maakt van Trek-Segafredo. Samen zullen ze ten strijde trekken in de Monumenten, aangezien Nibali eerder aangaf voor alle vijf de Monumenten te gaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws