Movistar geeft gerucht geen zuurstof: 'Komst Cavendish alleen een wens van Sciandri' Wielrennen
Wielrennen

Movistar geeft gerucht geen zuurstof: 'Komst Cavendish alleen een wens van Sciandri'

Movistar geeft gerucht geen zuurstof: 'Komst Cavendish alleen een wens van Sciandri'

Mark Cavendish naar Movistar? La Gazzetta dello Sport pakte er dinsdagochtend mee uit, maar het gerucht kreeg slechts enkele uren zuurstof. Movistar zelf nam het heft in handen op social media en ontkrachtte de verhalen.

Dat Cavendish op zoek is naar een ploeg is duidelijk. De Brit moet weg bij Quick Step-Alpha Vinyl en lang leek B&B Hotels zijn nieuwe bestemming. De Franse ploeg heeft echter de zaken nog niet op orde en vroeg tot op heden nog niet eens een ProTour-licentie aan voor 2023. Ruimte dus voor andere teams, voor andere geruchten...

La Gazzetta had er wel eentje die de wenkbrauwen van de wielerfans deed fronsen. Cavendish naar Movistar? De Spaanse ploeg zou interesse hebben in het sprintkanon, ondanks het feit dat de ploeg met Max Kanter en Fernando Gaviria reeds twee sprinters aan boord heeft voor het komende jaar. De aanwezigheid van Cavendish' goede vriend Maximilian Sciandri, als ploegleider bij Movistar, zou de aanleiding zijn voor het verhaal.

Selectie Movistar voor 2023 al vol

Enkele uren na het bericht kwam Movistar zelf maar uit de hoek. 'Mogen we jullie er vriendelijk aan herinneren dat we reeds dertig renners in onze ploeg hebben voor 2023, het UCI-maximum. De komst van Cavendish is alleen een wens van Maximilian, al lange tijd een goede vriend van Cav', zo klonk het. Daar werd later nog aan toegevoegd: 'Laten we de geruchten snel de kop indrukken en mensen eraan herinneren wat de WorldTour-regels zijn. Het is echter No News November, dus zullen we met iets anders moeten komen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws