Aerts wacht nog steeds op uitslag in dopingzaak, fanclub protesteert bij Koppenbergcross Veldrijden
Veldrijden

Aerts wacht nog steeds op uitslag in dopingzaak, fanclub protesteert bij Koppenbergcross

Aerts wacht nog steeds op uitslag in dopingzaak, fanclub protesteert bij Koppenbergcross

Hoe nu verder met Toon Aerts? De 29-jarige Belg was de afgelopen jaren een bekend gezicht aan de top van het veldrijden, totdat hij op 16 februari van dit jaar plots een positieve dopingtest afleverde. Het verboden middel Letrozole Metabolite zorgt ervoor dat hij acht maanden later nog steeds niet kan koersen en dat tot frustratie van zijn fans.

Aerts - die zes weken geleden in samenspraak met zijn team vertrok bij Baloise Trek Lions - probeert in alle macht zijn onschuld te bewijzen. Hij liet de afgelopen maanden zelfs zijn haar groeien om op basis van een haaranalyse aan te tonen dat het om een misverstand gaan. 'We hebben hard gewerkt aan het onderzoek om zo goed mogelijk mijn onschuld te bewijzen. Op dit moment is er helaas nog geen definitieve beslissing genomen in het dossier', zo schreef hij in september.

Tekst gaat verder onder de post.

Het is nog steeds wachten op de uitslag van de B-staal, daar twee labaratoria verschillende procedures hebben gevolgd en de twee dus niet met elkaar te vergelijken zijn. Wanneer de UCI die uitslag heeft en wanneer de wielerbond met een definitieve uitspraak kan komen, is nog niet bekend. Hij bereidde zich nog wel voor op dit cross-seizoen, maar lijkt toch niet meer in actie te gaan komen deze jaargang.

De fans van Aerts hopen tegen beter weten in op groen licht. Een flinke massa is dinsdag afgereisd naar de Koppenbergcross, waar de supporters een ludieke protestactie op poten hebben gezet. 'Ze willen ludiek protesteren met een niet mis te verstane spandoek en hopen twee potten chrysanten te kunnen overhandigen aan Simona Davidkova, de voorzitter van de UCI-jury', aldus Het Nieuwsblad.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws