Movistar met veel potentie in Ronde van Catalonië, wie stappen er uit de schaduw van Valverde en Mas? Wielrennen
Wielrennen

Movistar met veel potentie in Ronde van Catalonië, wie stappen er uit de schaduw van Valverde en Mas?

Movistar met veel potentie in Ronde van Catalonië, wie stappen er uit de schaduw van Valverde en Mas?

Movistar heeft z'n selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Catalonië. De Spaanse ploeg nam deze winter afscheid van Alejandro Valverde en stuurde Enric Mas na de Tirreno-Adriatico op hoogtestage. Het is in Catalonië zodoende aan de 'nieuwe' klimmers om een stap te zetten.

Movistar deed in de UAE Tour al hetzelfde en daar verraste Einer Rubio met ritwinst op Jebel Jais. De 25-jarige Colombiaan staat nu al enkele jaren te boek als sterke klimmer, maar de zege in de Emiraten was pas z'n eerste uit zijn carrière. Is het hek nu van de dam? In de Ronde van Catalonië mag hij het opnieuw gaan proberen.

Rubio krijgt met Iván Ramiro Sosa een gekende klimmer mee als ploegmaat. Hij startte op in de Ronde van Oman en O Gran Camiño, maar kon daar nog geen potten breken. Met zeventien overwinningen heeft Sosa echter al wel een palmares om U tegen te zeggen. Zijn de benen in Catalonië al zo goed om voor een goed klassement te gaan? Of gaat hij voor ritzeges?

De selectie van Movistar wordt verder gevuld met oude rot José Joaquin Rojas, Sergio Samitier, Carlos Verona, Will Barta en Antonio Pedrero. Verona kennen we allemaal nog van zijn superknappe ritzege in de Dauphiné van vorig jaar, Pedrero won op zijn beurt (ook met een mooie solo) een etappe in de Tour de l'Ain. Kortom: potentie genoeg, maar wie stappen in Catalonië daadwerkelijk uit de schaduw van Valverde en Mas?

Selectie Movistar Ronde van Catalonië 2023

Einer Rubio
Iván Ramiro Sosa
Antonio Pedrero
Carlos Verona
José Joaquin Rojas
Sergio Samitier
Will Barta

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news