Almeida mag het na sterke tweede plek in Tirreno ook doen in Catalonië voor UAE: 'Mee met de besten' Wielrennen
Wielrennen

Almeida mag het na sterke tweede plek in Tirreno ook doen in Catalonië voor UAE: 'Mee met de besten'

Almeida mag het na sterke tweede plek in Tirreno ook doen in Catalonië voor UAE: 'Mee met de besten'

UAE Team Emirates staat in de Ronde van Catalonië met dezelfde twee kopmannen aan de start als in de Tirreno-Adriatico. In een persbericht worden João Almeida en Adam Yates voorgesteld als leiders voor de rittenkoers, die op 20 maart begint.

Almeida finishte namens UAE als tweede in de Tirreno, achter de ongenaakbare Primoz Roglic. Yates kende een slechte openingstijdrit, maar kon bergop wel met de besten mee. Hij werd elfde in het eindklassement. In de Ronde van Catalonië wordt iedere dag volle bak geklommen en drie keer ligt de aankomst bergop. Ideaal dus voor beide heren.

De selectie van UAE wordt gecompleteerd door George Bennett, Finn Fisher Black, Rafal Majka, Ivo Oliveira en Marc Soler. Een ijzersterke ploeg dus, voor een team dat sowieso al zestien keer won dit jaar. Negen zeges daarvan kwamen van Tadej Pogacar, maar Yates was bijvoorbeeld als de beste in de laatste bergrit in de UAE Tour.

'Ik kijk heel erg uit naar deze race', vertelt Almeida over de Ronde van Catalonië. 'Het wordt een zware week, wat typisch is voor Catalonië. Ik hoop met de besten mee te kunnen. We hebben een heel sterke ploeg en meerdere kaarten om te spelen, maar het doel is om te vechten voor etappezeges en het eindklassement.'

Selectie UAE Team Emirates Ronde van Catalonië 2023

João Almeida
George Bennett
Finn Fisher Black
Rafal Majka
Ivo Oliveira
Marc Soler
Adam Yates

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws