Voorbeschouwing Bredene Koksijde Classic 2023 | Ackermann moet Merlier weer verslaan om titel te verdedigen Wielrennen
Wielrennen

Voorbeschouwing Bredene Koksijde Classic 2023 | Ackermann moet Merlier weer verslaan om titel te verdedigen

Voorbeschouwing Bredene Koksijde Classic 2023 | Ackermann moet Merlier weer verslaan om titel te verdedigen

Het is daags na Nokere Koerse een nieuwe kans voor de sprinters: de Bredene Koksijde Classic. De Belgische wedstrijd is inmiddels al een aantal jaar decor voor een mooie strijd tussen de rapste mannen van het pak. In de Leiderstrui neemt je mee door alle ins en outs!

Vorig jaar liep de koers uit op een traditionele massasprint. Pascal Ackermann (UAE-Team Emirates) wist toen toch enigszins verrassend Hugo Hofstetter (Arkéa Samsic) en vooral Tim Merlier, toen rijdend voor Alpecin-Fenix, te verslaan. De gehele top drie van 2022 is wederom aanwezig, dus een herhaling van zetten behoort tot de mogelijkheden!

Praktische informatie Bredene Koksijde Classic 2023

  • Vrijdag 17 maart 2023
  • Bredene - Koksijde (191,6 km)
  • Deelnemers
  • Klassering: 1.Pro

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie

Laatste winnaars Bredene Koksijde Classic 2023

2022 Pascal Ackermann

2021 Tim Merlier
2019 Pascal Ackermann
2018 Álvaro José Hodeg
2017 Kristoffer Halvorsen
2016 Erik Baska
2015 Gianni Meersman
2014 Luka Mezgec
2013 Kenny Dehaes

Parcours, weer en tijden Bredene Koksijde Classic 2023

Voorbeschouwing Bredene Koksijde Classic 2023 | Ackermann moet Merlier weer verslaan om titel te verdedigen

Het 191,6 kilometer lange parcours tussen Bredene en Koksijde kan in twee delen worden opgesplitst. Het begin en einde is volledig vlak en biedt kansen aan de sprintersploegen om de koers te controleren. Een vluchtersgroep kan in de beginfase een flinke voorsprong opbouwen om zo de minieme kans op slagen toch iets te vergroten.

Het middenstuk is pittiger. Achtereenvolgens wachten namelijk de Kemmelberg (tweemaal), Scherpenberg en Rodeberg. De sterke mannen kunnen hier wellicht proberen om pure sprinters op achterstand te rijden. Het probleem is wel dat het daarna nog zo'n honderd kilometer is tot de finish. Een massasprint is een logische uitkomst, al is het rondom De Moeren altijd opletten geblazen.

De finale wordt op een plaatselijk circuit afgewerkt. Er vinden vier rondjes door en rondom Koksijde plaats. Hier moeten de spurters hun treintjes op orde brengen en in perfecte positie naar de sprint geraken. Vlak voor de streep wacht een bocht naar rechts. Daar zal het key zijn om bij de eerste vijftien door te komen, anders kan je het al vergeten.

Beklimmingen

84,5 km: Kemmelberg (1,1 km a 6,6%)
89 km: Scherpenberg (1,2 km a 3,4%)
98,5 km: Kemmelberg (1,8 km a 5,1%)
104 km: Rodeberg (700 meter a 5,5%)

Weer

Wisselvalligheid troef in België komende vrijdag! De gehele dag is er een kans op een bui, terwijl een lekker zonnetje zo nu en dan ook niet uitgesloten is. Met vijftien graden Celsius is het zeker niet koud en de wind lijkt ook niet bijster hard te gaan blazen. Voor de renners is de hoop gevestigd op een gunfactor van de weergoden.

Tijden

Start: 12:15 uur
Finish: ongeveer 16:30 uur

Favorieten Bredene Koksijde Classic 2023

De topfavoriet, zeker door zijn vorm, moet toch wel Tim Merlier (Soudal-Quick Step) zijn. De Belgisch kampioen heeft al heel wat overwinningen geboekt in 2023 en lijkt toch over de rapste benen te beschikken in dit deelnemersveld. Merlier zal vooral rekening moeten houden met de sluwe Pascal Ackermann (UAE-Team Emirates), die dus al weet hoe het is om te winnen in het hol van de leeuw.

Er staan heel wat andere rappe mannen aan de start in Bredene. Sam Welsford (Team DSM), Hugo Hofstetter (Arkéa Samsic) en Gerben Thijssen (Intermarché Circus-Wanty) moeten toch meer dan in staat worden geacht om Merlier en Ackermann te verrassen. Thijssen versloeg Caleb Ewan al dit jaar (toch?) en dat doe je niet zomaar. Ook Juan Sebastián Molano, ploeggenoot van Ackermann, moet altijd tot de favorieten worden gerekend. Normaal gesproken is de Colombiaan lead-out, maar hij kan ook zelf winnen.

Voorbeschouwing Bredene Koksijde Classic 2023 | Ackermann moet Merlier weer verslaan om titel te verdedigen

Verder gaan Jakub Mareczko (Alpecin-Deceuninck), David Dekker, Jenthe Biermans (beide Arkéa Samsic), Edward Theuns (Trek Segafredo), Dries Van Gestel (TotalEnergies), Matteo Moschetti (Q36.5) normaal gesproken niet meedoen om de zege, maar een mooie ereplaats zou er voor deze sprinters toch ook in moeten zitten.

Er is als laatste ook een minieme kans dat een sterk elitegroepje gaat strijden om de zege. Stelt u eens voor dat Victor Campenaerts (Lotto-Dstny) wegrijdt op de Kemmelberg en mannen als Sep Vanmarcke (Israel Premier Tech), Laurenz Rex (Intermarché Circus-Wanty), Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates) en Kristoffer Halvorsen (Uno-X) met zich mee krijgt? Zie deze hoge heren dan nog maar eens terug te pakken...

Favorieten Bredene Koksijde Classic 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Tim Merlier (Soudal-Quick Step) en Pascal Ackermann (UAE-Team Emirates)

Schaduwfavorieten: Sam Welsford (Team DSM), Hugo Hofstetter (Arkéa Samsic), Juan Sebastián Molano (UAE-Team Emirates) en Gerben Thijssen (Intermarché Circus-Wanty)
Longshots: Jakub Mareczko (Alpecin-Deceuninck), David Dekker, Jenthe Biermans (beide Arkéa Samsic), Edward Theuns (Trek Segafredo), Dries Van Gestel (TotalEnergies), Matteo Moschetti (Q36.5) en Victor Campenaerts (Lotto-Dstny)

TV Bredene Koksijde Classic 2023

Sporza en Eurosport zenden vrijdag de Bredene Koksijde Classic live uit op televisie. Beide zenders zijn er rond 14:15 uur bij om de finale bij te wonen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om te kijken, biedt In de Leiderstrui uiteraard uitkomst voor updates!

Bij Jacks ontvang je een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws