Movistar selecteert gekende namen en mannen in vorm voor Tour: 'Lazkano kent zijn limieten nog niet echt' Wielrennen
Wielrennen

Movistar selecteert gekende namen en mannen in vorm voor Tour: 'Lazkano kent zijn limieten nog niet echt'

Movistar selecteert gekende namen en mannen in vorm voor Tour: 'Lazkano kent zijn limieten nog niet echt'

Movistar weet met welke acht renners het naar Firenze, startplaats van de Tour de France van dit jaar, trekt. Enric Mas moet de Spaanse ploeg een goed klassement bezorgen, al sluit men de ogen niet voor kansen in de overgangsetappes en zelfs sprints.

Fernando Gaviria is namelijk ook opgenomen in de ploeg, evenals coureurs als Alex Aranburu en Oier Lazkano. Aranburu werd zondag nog op indrukwekkende wijze Spaans kampioen, voor Lazkano. Die werd eerder nog knap negende in het Critérium du Dauphiné, waarmee hij na een zeer sterk voorjaar nog maar eens de toon wist te zetten.

In de Leiderstrui sprak met ploegleider Jurgen Roelandts over de ontwikkeling van Lazkano. 'Het is een heel gewone kerel, echt down to earth. Maar ik denk dat hij zijn eigen limieten nog niet helemaal kent. Hij zal zichzelf ook wel wat verbaasd hebben in het Critérium du Dauphiné, want dergelijke prestaties heeft hij nog niet eerder laten zien. Tot op heden blijft hij evolueren', aldus de Belg.

‘Ook in de klassiekers was hij al supergoed. Op de Koppenberg in de Ronde van Vlaanderen had hij wat pech, waardoor hij moest afstappen. Daarbij bezeerde hij zichzelf toen en daarmee is hij mentaal wat geknakt. Maar wat hij nu heeft laten zien.... Zo klimmen met de besten, dat is wel enorm. Tof om te zien.’

Wat mogen we dan van Lazkano verwachten in de Tour? ‘Hij heeft geen schrik om erin te vliegen. Hij is heel relaxed en ziet hoe het komt, maar als hij een kans ziet gaat hij er altijd voor. In het huidige wielrennen is dat mooi.’ Aan een klassement denkt Roelandts niet. ‘Kleine rondjes kan hij aan. Ik denk niet dat hij voor een grote ronde moet gaan. Zeg nooit nooit, maar in het huidige wielrennen gaat dat met zijn gewicht niet echt. Maar die rondjes van één week: als je hem nu in de Dauphiné aan het werk zag, dan moet hij de zwaardere rondjes van één week kunnen winnen.’

Mas viel vorig jaar op dag één uit in de Tour en zal dus tuk zijn op revanche, terwijl Gaviria zich zal moeten plaatsen in de sprints. Javier Romo, Gregor Mühlberger, Davide Formolo en Nelson Oliveira vervolledigen de ploeg.

Selectie Movistar Tour de France 2024

Enric Mas
Oier Lazkano
Alex Aranburu
Fernando Gaviria
Javier Romo
Gregor Mühlberger
Davide Formolo
Nelson Oliveira

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws