Movistar ziet Mas verder wegzakken, ondanks collectieve aanval: 'Dat ging niet helemaal goed' Wielrennen
Wielrennen

Movistar ziet Mas verder wegzakken, ondanks collectieve aanval: 'Dat ging niet helemaal goed'

Movistar ziet Mas verder wegzakken, ondanks collectieve aanval: 'Dat ging niet helemaal goed'

Enric Mas donderde in de zestiende etappe van de Tour de France uit de top tien, terwijl hij op de rustdag nog had uitgesproken dat hij naar het podium in Parijs keek. Een fikse tegenvaller voor de Spanjaard en zijn ploeg Movistar dus. 'Het ging niet helemaal goed', verklaarde hij na afloop van de strijd richting Foix.

Mas werd voorbijgestoken door Aleksandr Vlasov, die vanuit de vroege vlucht flink wat minuten goedmaakte op de concurrentie. Dat was ook het idee van Mas, zo vertelt hij na afloop van de etappe. 'Toen de vlucht gevormd werd, zat ik echter te ver. Ik zat opgesloten en kon zodoende niet mee. Dat was mijn eigen schuld', is de man van Mallorca schuldbewust.

Aanval Movistar levert niet op: 'Dat ging niet helemaal goed'

De kopman van Movistar probeerde het nog wel op de voorlaatste klim, maar werd roemloos bijgehaald en moest uiteindelijk bijna drie minuten toegeven op de meeste klassementsrenners. 'Onze poging ging dus niet helemaal goed', concludeerde Mas. 'Ik had meer voorsprong moeten pakken', stipt hij zijn nutteloze poging aan.

Mas voorspelde op de rustdag al dat er mannen moeilijkheden gingen krijgen in de hitte, waar hij met het wegvallen van Romain Bardet uit de top vijf gelijk in kreeg. Uiteindelijk zet het voor Mas zelf weinig zoden aan de dijk, maar hij blijft strijdbaar. 'We zullen het blijven proberen', klinkt het vol goede moed bij de huidige nummer elf van het klassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws